Greșeala imensă care l-a dat de gol pe asasinul Raisei, fata ucisă de verișorul ei adolescent

Există un element crucial care l-a trădat pe verişorul Raisei, arătând că el este cel care a ucis-o pe fetiţa de doar doi ani, deşi iniţial acesta a negat fapta.

Criminalul Raisei are doar 15 ani / foto: arhiva
Criminalul Raisei are doar 15 ani / foto: arhiva

Verişorul Raisei, o fetiţă de doi ani şi jumătate din Dolj, găsită moartă pe un câmp în apropierea casei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Minorul, în vârstă de 15 ani, a ieșit din tribunal în lacrimi.

După ce a negat inițial faptele, băiatul și-a recunoscut vina în faţa anchetatorilor, fiind trădat de un detaliu important. Adolescentul ar fi fost dat de gol de petele de sânge de pe hainele lui.

Raisa a avut parte de o moarte violentă

Procurorii au declarat că moartea Raisei a fost extrem de violentă, confirmată de mărturia verişorului său de 15 ani, după ce acesta a fost audiat.

La fel ca anchetatorii, magistrații de la Tribunalul Dolj au încercat să înțeleagă motivul pentru care băiatul și-a dus verișoara pe câmp, a înjunghiat-o de mai multe ori, a strangulat-o cu o funie și apoi a aruncat trupul ei într-o groapă.

Minorul de 15 ani le-a povestit anchetatorilor, în detaliu, timp de câteva ore, cum a comis crima asupra fetiței de doi ani.

Descrierea evenimentului conține detalii atât de șocante încât multe pasaje nu pot fi reproduse, părând a fi desprinse dintr-un film de groază, informează Antena 3 CNN. 

În cadrul audierilor care au durat mult, minorul a refuzat inițial să admită că a ucis-o pe Raisa.

Verișorul Raisei a fost primul suspectat de procurori

El a fost primul adus de polițiști la locul crimei pentru a fi audiat. A fost dificil pentru anchetatori să-l facă să vorbească constant. În cele din urmă, a spus că nu el a comis crima, însă probele ridicate de la fața locului și analizate în București au fost concludente.

„Pe 27.05.2024, la ora 13:28, poliția a fost sesizată prin serviciul de urgență 112 despre dispariția minorei Stan Raisa Maria Nicoleta, în vârstă de 2 ani și 5 luni, existând indicii că aceasta ar putea fi victima unor acte de violență.

În urma cercetărilor extinse realizate de o echipă complexă, incluzând procurori, ofițeri de poliție judiciară și diverse structuri din cadrul IPJ Dolj, cadavrul minorei a fost găsit într-o zonă cu vegetație abundentă, în spatele imobilului unde fusese văzută ultima dată.

Autopsia medico-legală a stabilit că moartea Raisei a fost violentă, cauzată de hemoragie internă și externă din multiple plăgi penetrante și asfixie mecanică prin strangulare.

Pe baza probelor, s-a formulat ipoteza că minorul Codreanu Nicolas Masi, de 15 ani, este responsabil pentru leziunile care au dus la moartea victimei. Expertiza genetică asupra unui obiect vestimentar ridicat de la acesta a relevat urme de sânge aparținând victimei.

Având în vedere probele, s-a emis o acuzație oficială și s-a dispus reținerea minorului pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de omor calificat.

Pe 30.05.2024, Codreanu Nicolas Masi va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă pentru a stabili toate circumstanțele comiterii infracțiunii.

Pentru a nu periclita desfășurarea anchetei, nu pot fi comunicate alte informații în acest stadiu, urmând ca, atunci când ancheta va permite, să fie emis un nou comunicat”, se arată în comunicatul Parchetului remis presei.

Dosarul a fost inițial deschis pentru ucidere din culpă, dar ulterior încadrarea juridică a fost schimbată în omor calificat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net