Înșelătorii cu monede virtuale. Cum au fost păcăliți de influenceri unii români

Mirajul câștigurilor peste noapte i-a atras pe unii români, care au căzut în plasa unor așa zise companii de tranzacționare a monedelor virtuale. Culmea, cei care i-au momit să investească au fost câțiva influenceri cunoscuți. 

foto: Unsplash.com
foto: Unsplash.com

O anchetă PRO TV dezvăluie mecanismul prin care mai mulți români s-au trezit cu conturile goale, după ce au trimis bani către diverse companii, care susțineau că se ocupă de tranzacționarea criptomonedelor de genul bitcoin sau ethereum. Afacerea seamănă cu o scemă piramidală, de tipul FNI, și promitea dobânzi uriașe, într-un timp foarte scurt.

Știrile PRO TV prezintă cazul Nelson Finance. Compania a ieșit pe piață cu trei tipuri de depozite, care promiteau dobânzi atractive. Potrivit unui simplu calcul, la o investiție de 3000 de euro, cu o dobândă promisă de 27%, investitorul ar fi trebuit să obțină, după 28 de zile, un plus de 810 euro. Câștigul ar fi fost de 2.052 de euro dacă suma ar fi fost retrasă nu după 28 de zile, ci după 60. În acest caz, dobânda pare deja de domeniul SF, adică 68,4%. Iată că există, însă, români care au căzut în această plasă. Mai grav este că aceștia au fost momiți de postările unor influenceri precum Abi Talent, Bogdan Mocanu, Andra Volos (fostă concurentă de la Puterea Dragostei) sau Emily Burghelea, după cum se arată în ancheta de la PRO TV.

Numele lui Abi Talent apare în ancheta de la PRO TV
Numele lui Abi Talent apare în ancheta de la PRO TV

Păgubit: "Recomandarea influencerilor pentru mine a contribuit în proporție de 70%, 80%"

Contactați de sursa citată, acești influenceri nu au oferit un punct de vedere. ”Eram pe Instagram și am văzut o postare de la Abi Talent în care îmi vorbea despre pagina asta Nelson Finance, așa că am intrat la ei pe pagină și am văzut mai multe vedete care promovau pagina, recenzii pozitive de la alte persoane care ziceau că au făcut bani prin intermediul lor, așa că m-au făcut curios și am intrat în contact cu ei”, declară, unul dintre păgubiți, pentru Știrile Pro TV.

andra volos png

Firma în cauză a fost apoi de negăsit. Nelsin Invest Ltd -pare înregistrată pe un site din afară țării, la o adresă din Bristol, Marea Britanie, însă nu există nici o adresă de contact.

"Când am încercat să îi contactez ca să îi întreb de banii mei, nu mai răspundea nimeni nici la mesaje, nici la apeluri. I-am căutat și pe Instagram, unde nu am mai găsit pagina lor de Instagram, am încercat să contactez și influencerii la care văzusem postări despre pagina asta, le-am dat o groază de mesaje, nimeni nu a mai răspuns. Recomandarea influencerilor pentru mine a contribuit în proporție de 70%, 80% pentru că am zis nu are cum o vedetă așa mare să promoveze o minciună”, mai spune păgubitul.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net