├Än╚Öel─âtorii cu monede virtuale. Cum au fost p─âc─âli╚Ťi de influenceri unii rom├óni

28 ianuarie 2022

Mirajul c├ó╚Ötigurilor peste noapte i-a atras pe unii rom├óni, care au c─âzut ├«n plasa unor a╚Öa zise companii de tranzac╚Ťionare a monedelor virtuale. Culmea, cei care i-au momit s─â investeasc─â au fost c├ó╚Ťiva influenceri cunoscu╚Ťi. 

crypto bitcoin bermix studio gogwOet3mkM unsplash jpg
foto: Unsplash.com

O anchet─â PRO TV dezv─âluie mecanismul prin care mai mul╚Ťi rom├óni s-au trezit cu conturile goale, dup─â ce au trimis bani c─âtre diverse companii, care sus╚Ťineau c─â se ocup─â de tranzac╚Ťionarea criptomonedelor de genul bitcoin sau ethereum. Afacerea seam─ân─â cu o scem─â piramidal─â, de tipul FNI, ╚Öi promitea dob├ónzi uria╚Öe, ├«ntr-un timp foarte scurt.

╚śtirile PRO TV prezint─â cazul Nelson Finance. Compania a ie╚Öit pe pia╚Ť─â cu trei tipuri de depozite, care promiteau dob├ónzi atractive. Potrivit unui simplu calcul, la o investi╚Ťie de 3000 de euro, cu o dob├ónd─â promis─â de 27%, investitorul ar fi trebuit s─â ob╚Ťin─â, dup─â 28 de zile, un plus de 810 euro. C├ó╚Ötigul ar fi fost de 2.052 de euro dac─â suma ar fi fost retras─â nu dup─â 28 de zile, ci dup─â 60. ├Än acest caz, dob├ónda pare deja de domeniul SF, adic─â 68,4%. Iat─â c─â exist─â, ├«ns─â, rom├óni care au c─âzut ├«n aceast─â plas─â. Mai grav este c─â ace╚Ötia au fost momi╚Ťi de post─ârile unor influenceri precum Abi Talent, Bogdan Mocanu, Andra Volos (fost─â concurent─â de la Puterea Dragostei) sau Emily Burghelea, dup─â cum se arat─â ├«n ancheta de la PRO TV.

image
Numele lui Abi Talent apare în ancheta de la PRO TV

P─âgubit: "Recomandarea influencerilor pentru mine a contribuit ├«n propor╚Ťie de 70%, 80%"

Contacta╚Ťi de sursa citat─â, ace╚Öti influenceri nu au oferit un punct de vedere. ÔÇŁEram pe Instagram ╚Öi am v─âzut o postare de la Abi Talent ├«n care ├«mi vorbea despre pagina asta Nelson Finance, a╚Öa c─â am intrat la ei pe pagin─â ╚Öi am v─âzut mai multe vedete care promovau pagina, recenzii pozitive de la alte persoane care ziceau c─â au f─âcut bani prin intermediul lor, a╚Öa c─â m-au f─âcut curios ╚Öi am intrat ├«n contact cu eiÔÇŁ, declar─â, unul dintre p─âgubi╚Ťi, pentru ╚śtirile Pro TV.

andra volos png

Firma ├«n cauz─â a fost apoi de neg─âsit. Nelsin Invest Ltd -pare ├«nregistrat─â pe un site din afar─â ╚Ť─ârii, la o adres─â din Bristol, Marea Britanie, ├«ns─â nu exist─â nici o adres─â de contact.

"C├ónd am ├«ncercat s─â ├«i contactez ca s─â ├«i ├«ntreb de banii mei, nu mai r─âspundea nimeni nici la mesaje, nici la apeluri. I-am c─âutat ╚Öi pe Instagram, unde nu am mai g─âsit pagina lor de Instagram, am ├«ncercat s─â contactez ╚Öi influencerii la care v─âzusem post─âri despre pagina asta, le-am dat o groaz─â de mesaje, nimeni nu a mai r─âspuns. Recomandarea influencerilor pentru mine a contribuit ├«n propor╚Ťie de 70%, 80% pentru c─â am zis nu are cum o vedet─â a╚Öa mare s─â promoveze o minciun─âÔÇŁ, mai spune p─âgubitul.

  Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
00032 jpg
salariu copy jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
kourtney kardashian si travis
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
bone ferenc criminal bihor motiv crima 770454 webp
telefon jpeg
shaorma jpeg
Pensionari din România jpg
crima spania png
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell