Klaus Iohannis, propunerea oficială pentru conducerea NATO

Ultima actualizare:

România i-ar fi anunțat pe ceilalți membrii NATO că îl propune pe președintele Klaus Iohannis pentru funcția de secretar-general al Alianței Nord-Atlantice. În acest moment, candidatul cel mai popular pentru această funcție este prim-ministrul din Țările de Jos, Mark Rutte.

Iohannis ar fi propus pentru șefia NATO
Iohannis ar fi propus pentru șefia NATO

Potrivit informațiilor oferite de g4media.ro, unele surse guvernamentale ar fi transmis faptul că țara noastră și-a notificat deja aliații din NATO căl ăl propune pe președintele Klaus Iohannis pentru funcția de secretar-general. La acest moment, se pare că Administrația Prezidențială a comunicat că nu va comenta zvonuri. Cu toate acestea, în trecut, președintele Klaus Iohannis s-a declarat dispus să ocupe această funcție.

La acest moment, candidatul ce pare a fi favorit pentru a prelua funcția lui Jens Stoltenberg este Mark Rutte, prim-ministrul din Țările de Jos. Cu toate acestea, se pare că Rutte are dificultăți în a strânge voturile necesare pentru a fi numit în funcție. Țări din frontul estic al NATO, precum România, Bulgaria, Turcia și Ungaria se opun numirii acestuia.

Mark Rutte este favoritul pentru șefia NATO

De-a lungul ultimilor ani, la conducerea NATO s-au aflat lideri din nordul Europei, cu excepția Spaniei. Pentru ca noul secretar-general să poată fi numit în funcție este necesar consensul tuturor țărilor membre, iar, până la acest moment, singurul nume propus pentru șefia NATO este cel al lui Mark Rutte, prim-ministru al Țărilor de Jos.

Jurnalista din Statele Unite, Jennifer Jacobs, corespondent din partea Bloomberg la Casa Albă, a făcut un anunț pe Twitter despre posibila candidatură a președintelui Klaus Iohannis pentru poziția de secretar-general al NATO. Potrivit acesteia, candidatura lui Klaus Iohannis ar urma să complice posibila victorie a lui Mark Rutte.

„România a notificat ceilalți membri NATO că intenționează să îl nominalizeze pe președintele Klaus Iohannis, drept candidat pentru funcția de secretar general al NATO. Va complica efortul celorlalți aliați de a-l instala pe Mark Rutte ca viitor secretar general”, a scris aceasta pe rețelele de socializare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net