Limbă nouă în școlile din România. La șase unități de învățământ au început cursurile

În cadrul proiectului „Turca este materia mea favorită”, derulat de Institutul Yunus Emre (YEE), limba turcă a început să fie predată sub formă de curs opțional în România, potrivit Rador Radio România. În șase școli din București au început cursurile opționale pentru limba turcă.

Pentru prima oară, limba turcă se predă și în școlile publice 

image

Potrivit unui comunicat al YEE, la primul curs de turcă susținut la Liceul Dante Alighieri au participat ambasadorul Turciei la București, Özgür Kıvanç Altan, primarul Sectorului 3 din București, Robert Sorin Negoiță, directorul YEE din România, Mustafa Yıldız, directorul Liceului Dante Alighieri, Maria Dan, instructori YEE și elevi.

Prin proiectul „Turca este materia mea favorită”, derulat în București, elevii români sunt familiarizați cu limba turcă în școlile publice.

Proiectul, care a fost întâmpinat cu interes de școlile cu tradiție din România, a început să fie implementat în șase școli din București, deși se află deocamdată în faza pilot.

Școlile unde se predă limba turcă

Liceul Dante Alighieri, Scoala Gimnazială Nr.103, Scoala Gimnazială Titu Maiorescu, Scoala Gimnazială Adrian Păunescu, Scoală Gimnazială Sfântul Andrei și Școala Gimnazială Uruguay sunt instituțiile de învățământ în care au început cursurile de limbă turcă.

Directorul YEE România, Mustafa Yıldız, a declarat că proiectul este derulat cu succes în 10 țări și că după faza pilot, care include aproximativ 400 de elevi din șase școli din București, se va extinde în toată România.

Institutul Yunus Emre deţine mai mult de 58 de centre culturale în întreaga lume şi promovează Turcia, limba, istoria, cultura şi arta turcă. Institutul efectuează studii pentru predarea limbii turce în centrele culturale din străinătate, desfăşoară activităţi culturale şi artistice şi oferă sprijin pentru cercetările ştiinţifice.

În România Institutul Yunus Emre a luat fiinţă în anul 2011 prin deschiderea celor două centre culturale din Bucureşti şi Constanţa.

Pe lângă cursurile de limbă turcă derulate în cadrul centrului cultural, Institutul Yunus Emre oferă cursuri de limbă turcă angajaţilor din sectorul public din România în cadrul Proiectului de Predare a Limbii Turce Angajaţilor din Sistemul Public (proiectul KATOP), ajungând până acum la un număr de aproximativ 5000 de cursanţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
casa franta 1 euro facebook jpg
Lukasz Szpunar jpg
iarna aprilie hunedoara jpg
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
autostrada romania ucraina jpg
pensie jpg
labirintul logo jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net