Liviu Dragnea ne-a povestit în premieră despre noua sa pasiune: bucătăria. „M-am îngrăşat 23 kg ...”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

A făcut politică ani întregi, a fost în vârf, dar a căzut şi în prăpastie. Liviu Dragnea (60 de ani), căci despre el este vorba, s-a reinventat: a început să gătească în bucătăria proprie şi să posteze filmuleţele pe internet. A avut un succes incredibil: peste un milion de vizionări pe TikTok la primul filmuleţ! Mulţi au fost curioşi să-l vadă pe bucătarul Dragnea, nu neapărat să-i „fure” reţeta. Click! a obținut un interviu exclusiv cu fostul pesedist, care a petrecut şi doi ani din viaţă la Penitenciarul Rahova, şi a aflat totul despre noua sa preocupare. 

Liviu Dragnea, în redacția Click!
Liviu Dragnea, în redacția Click!

Click!: Oamenii au fost uimiţi să-l vădă pe Liviu Dragnea cu şorţ, la cratiţă. Care este scopul acestor videoclipuri culinare?  

Liviu Dragnea: Le-am făcut din dorinţa de a găti acasă, de a găti sănătos, simplu, pentru că e foarte important să mănânci sănătos. Pentru cultivarea mâncatului sănătos, în familie. Poate e mai comod să cumperi de la fastfood, dar... 

Liviu Dragnea: „Prima dată am gătit în clasa a zecea”

image

Când aţi intrat pentru prima dată în bucătărie? Ce vârstă aveaţi?  

Prima dată am intrat în bucătărie la mama când eram mic. Îi furam tot felul de chestii de pe masă, de pe aragaz, ca orice copil nebunatic. Cred că atunci am descoperit. Stăteam în mirosurile acelea atât de  plăcute. Prima dată am gătit în clasa a zecea. Eram la liceu, stăteam în cămin, iar mama mi-a zis mereu că e mai bine să ştii să găteşti pentru că aşa înveţi să trăieşti, să te chibzuieşti. Apoi, în facultate, găteam împreună cu colegii. Eram 4 colegi, ne făcuserăm o formaţie rock, EGO se numea, iar pe-atunci primeam cartele pentru masă. Noi le vindeam şi ne cumpăram instrumente ca să dăm concerte. Şi găteam în cameră ca să facem economii pentru muzică. 

Dar cum v-aţi gândit să vă apucaţi de YouTube şi TikTok? 

Unui prieten i-a venit ideea. Mă tot vedea cum gătesc şi a zis, dar de ce nu te apuci să te filmezi pentru că ar fi interesant şi uite aşa am filmat prima reţetă acum o săptămână şi ceva. Duminică seară am filmat şi apoi am postat. Dar nu filmez pentru bani. Nu mă gândesc să fac asta, e doar o plăcere, de asta se numeşte „Bucătăria de acasă”! 

Liviu Dragnea: „La Rahova am băut prima cafea din viaţă”

A ieșit din pușcărie cu 95 de kilograme / foto: Mediafax
A ieșit din pușcărie cu 95 de kilograme / foto: Mediafax

Ne-am gândit că aţi învăţat să gătiţi la puşcărie. Aţi muncit în bucătărie, aţi curăţat cartofi? 

Nu, nu am fost la bucătărie, am avut alte atribuţii. În schimb am gătit în cameră, pentru colegi. Ce am mâncat? Ciorbă de cartofi, mâncare de cartofi, orez, fasole. 

V-au ţinut pe post? 

Nu, mai erau şi bucăţi de carne cu grăsime (râde). Şi tot în puşcărie am început să beau cafea. 

Cum adică nu aţi băut deloc cafea până în detenţie? 

Până la 58 de ani eu nu am băut deloc cafea. Într-o dumincă dimineaţă, în celulă, un coleg şi-a făcut cafea. Era chiar după Anul Nou. Şi i-am zis fă-mi şi mie te rog o cafea să văd cum e. A fost ceva interesant, apoi, încet, încet am ajuns să beau maximum două cafele pe zi de atunci, dar am grijă de unde cumpăr cafeaua. Cafea sută la sută curată, de la ferme mici din diverse ţări. Nu am încredere din cafea amestec. 

Liviu Dragnea: „M-am îngrăşat 23 kg în libertate”

A ajuns repede la 118 kg / foto: Inquam
A ajuns repede la 118 kg / foto: Inquam

La 15 iulie 2021 aţi ieşit de la Rahova. Cum a fost? 

Când am ieşit aveam 95 de kilograme, am avansat foarte serios până prin decembrie la 100 de kg, iar din ianuarie am continuat evoluţia pozitivă şi am ajuns pe la 118 kg. Eram gras. Am ajuns la 107  kg şi continui să scad. Nu mă feresc,  nu mi-e ruşine să o spun, dar arătam ca dracu, ca un bursuc (râde).  Greşeala mea... mai beam un şpriţ seara, mai făceam grătar cu prietenii. Acum am grijă ce mănânc, merg mult pe jos şi o să încep să joc tenis de câmp. Trebuie să ai grijă cât mănânci, nu ce mănânci.  

Când veţi face o reţetă cu Viorica Dăncilă? Întreabă fanii dvs... 

Nu aş putea, pentru că nu îmi creează un vibe bun şi nu ar ieşi o reţetă bună. (râde)    

Vă deranjează comentariile răutăcioase? Care este comentariul care v-a făcut să râdeţi în hohote? 

Era cel cu Jamilu, dar eu nu mă supăr,  mă amuz foarte tare. Nu sunt un om care să se supere, cert este că sunt mai tari glumele astea de acum decât cele pe care le-am auzit când eram în politică. 

Care e preparatul care vă iese cel mai bine?

Spaghetele cu un sos aparte şi cu care pot da gata orice italian, apoi o mâncare tradiţională de la noi din Muntenia şi Oltenia, adică pui de curte la grătar cu ardei copţi, ardei graşi şi ardei kapia, roşii coapte la grătar cu mujdei şi mămăligă. E greu să reziste cineva. Un alt preparat care îmi iese foarte bine este ciorbă din organele de miel, mielul la cuptor şi, pe vremuri, când eram vânător, iepure la cuptor, care este un deliciu.

De când aţi început să gătiţi, mai mergeţi la restaurante?

Nu mergeam nici înainte. De teamă. Nu am încredere în produsele cu care se găteşte, nu ştiu cât de bune, proaspete sunt. Chiar recent nişte prieteni au ajuns la spital după ce au mâncat un sushi. Reportajele pe care le văd cu mizeria din bucătărie şi cu produsele expirate mă fac să spun pas.

Aţi împlinit 60 de ani pe 21 octombrie. Cum vă simţiţi la vârsta aceasta. Psihic, fizic, sentimental vorbind?

Şi fizic, şi psihic mă simt foarte tânăr. Nu am avut niciodată o viaţă liniştită sau o viaţă plată sau fără sens. Am avut o viaţă agitată, plină de acţiune, de greşeli şi de fapte bune. Dar nu am avut stare, aşa am fost de când m-am născut. Nu am reuşit în nici o duminică să nu fac nimic. Sunt omul acţiunii, dacă aş sta, cred că m-aş îmbolnăvi. Omul e bine să aibă în viaţă obiective permanente. Astea te ţin viu. Am avut momente foarte î-nalte şi foarte joase, am avut satisfacţii, dezamăgiri. Nu îmi place să fiu subordonat cuiva, nu am fost niciodată. Sunt un om normal, cu pasiuni.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net