A fost votată destinația turistică numărul 1 din România! Unde se află localitatea ascunsă în munți

Ultima actualizare:

Jurnaliștii din cadrul Clubului Presei de Turism au făcut o listă cu cele mai spectaculoase 10 destinații din România care merită văzute în 2023. Pe locul 1 s-a clasat o localitate din Brașov. Cu o promovare iscusită aceste zone pot deveni magnet pentru turiști și o comoară pentru România. 

Localitatea Fundata din Brașov
Fundata este una dintre dovezile că avem o țară frumoasă.FOTO: Grig Bute (Ora de Turism)

În România există locuri de o frumusețe deosebită, puțin cunoscute și care nu sunt apreciate la adevărata valoare. Pe primul loc în preferințele jurnaliștilor specializați în turism s-a clasat în 2023 comuna Fundata, din județul Brașov. Este localitatea situată la cea mai mare altitudine din țara noastră, cu gospodării aflate chiar și la 1300-1400 de metri altitudine, dar și cu cel mai curat aer din România, Fundata are ce arăta și este o zonă despre care poți spune că liniștește și delectează sufletul.  

De ce Fundata a fost aleasă destinația turistică nr 1 

Conform reprezentanților Clubului Presei de Turism din România, zona oferă o panoramă deosebită asupra Munților Bucegi, Leaota, Piatra Craiului și, atunci când e senin, se pot vedea chiar și Munții Făgăraș. Comuna include trei sate: Fundata, Fundățica și Șirnea, în care parcă intri în alte vremuri. Aici liniștea, frumusețea locurilor și secretele gastronomiei locale transformă șederea turistului în privilegiu.

”Aici s-a scris istoria, aici s-au pierdut primele vieți ale românilor care au luptat în Primul Război Mondial, pentru eliberarea satului de pe granița Imperiului Austro-Ungar cu România de atunci, unde oamenii trăiau în gospodării care se întindeau uneori și de o parte și de alta a graniței. Tot aici oamenii își continuă viața pastorală, tradițiile”, justifică alegerea Gabriela Țigu, vicepreședinte Clubul Presei de Turism citată de clubpresadeturism.ro  

Aici pot găsi peisaje pe gustul lor chiar și cei mai greu de mulțumit amatori de turism montan. Pentru cei cărora splendorile zămislite de natură nu le ajung, aici există și altfel de obiective, strâns legate de istorie: Monumentul Eroilor, Monumentul Istoric Biserica Ortodoxă Veche din Fundata (1843), Muzeul etnografic ”Nicolae Frunteș” din Șirnea.  

”Casele vechi, transformate în pensiuni sau mici muzee ori conservate ca atare de gospodarii locului, își păstrează încă identitatea printre hotelurile, vilele și pensiunile construite în ultimii douăzeci de ani, cu o arhitectură care nu păstrează neapărat tradiția, dar mențin un stil adaptat spațiului montan și răspund nevoilor unei clientele care solicită un confort ridicat”, continuă Gabriela Țigu pledoaria pentru Fundata conform sursei citate.  

Primele 10 destinații din România care merită vizitate

Iată lista completă a celor 10 destinații din România care merită vizitate în week-end-urile, vacanțele și concediile anului 2023: 

-Comuna Fundata, județul Brașov. 

-Bucovina 

-Delta Dunării 

-Sulina 

-Gura Portiței, județul Tulcea 

-Țara Hațegului 

-Complexul Sturdza, Miclăușeni, județul Iași 

-Șinca Veche, județul Brașov 

-Țara Moților 

-Stațiunea Durău, județul Neamț. 

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net