MAE, atenționare de călătorie pentru români. Există riscul unei erupții vulcanice

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Islanda, referindu-se la pericolele persistente în zona Sundhnjúkagígar, asociate activității vulcanice, precum erupții, seisme, avalanșe și valuri. Turiștii sunt sfătuiți să evite deplasarea în această zonă.

Turiștii sunt sfătuiți să evite deplasarea în zona Sundhnjúkagíga / foto: Pixabay
Turiștii sunt sfătuiți să evite deplasarea în zona Sundhnjúkagíga / foto: Pixabay

Conform informațiilor oferite de MAE, autoritățile locale din Islanda monitorizează cu atenție riscurile asociate activității vulcanice latente în zona Sundhnjúkagígar, situată la aproximativ 4 km nord-est de orașul Grindavík.

Până la diminuarea activității vulcanice, Apărarea Civilă islandeză a emis recomandarea de a evita deplasarea în zona afectată. Cetățenii și turiștii care necesită asistență sunt îndemnați să contacteze numărul unic de urgență 112, iar pentru informații suplimentare pot apela la linia de asistență a Crucii Roșii, la 1717.

Sfaturile și instrucțiunile autorităților islandeze, disponibile în limba engleză, pot fi consultate pe site-ul Departamentului de Protecție Civilă și Managementul Situațiilor de Urgență al Islandei la adresa web https://www.almannavarnir.is, al Oficiului Meteorologic al Islandei https://en.vedur.is și pe pagina web https://safetravel.is.

Unde pot cere ajutor cetățenii români aflați în dificultate

Cetățenii români care se află în Islanda pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și vor fi preluate de operatorii Call Center, disponibili în regim de permanență. În situații dificile sau de urgență, cetățenii români pot apela și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei și Islanda: +4527355537.

Respectați cu strictețe regulile

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților islandeze și să consulte paginile de internet https://copenhaga.mae.ro, www.meteoalarm.org și www.mae.ro. De asemenea, se reamintește că cei care călătoresc în străinătate au la dispoziție serviciul de alertă prin SMS, în cadrul campaniei de informare "Un SMS îți poate salva viața!".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net