Maia Sandu vizitează România de Ziua Imnului Național. De ce este important și ce reprezintă

Astăzi, Maia Sandu a realizat o vizită istorică în România, unde a fost primită la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis. 

Maia Sandu, vizită oficială la București

Vizita este importantă, deoarece a avut loc în două momente cheie: este prima vizită a unui oficial din Republica Moldova, după ce a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană și, în cele din urmă, e marcată de vizita în timpul Zilei Imnului Naţional.

Citește mai multe informații despre: Republica Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană. Mesajul Maiei Sandu

Vizita diplomației de la Chișinău în București pe 29 iulie, când e Ziua Imnului Național, reprezintă un moment important pentru legăturile româno-moldovenești, care s-au bucurat de o legătură mult mai strânsă de la venirea la conducere a Maiei Sandu. 

Vizita Maiei Sandu la București a fost una în care s-au prezentat și problemele cu care se confruntă Republica Moldova. Președintele Republicii Moldova a declarat că, după Ucraina, Republica Moldova este printre cele mai afectate state de războiul Rusiei, fapt ce se vede pe piața energetică moldovenească, unde un cetățean plătește dublu față de un consumator român. 

Află mai multe informații și despre: Elevii și studenții moldoveni din România, gratuitate la tren ca să meargă la vot. Maia Sandu a câștigat primul tur

Cum a apropiat Maia Sandu Republica Moldova de Europa

Încă de la venirea Maiei Sandu la conducerea Republicii Moldova, țara s-a bucurat de o viziune mult mai europeană, față de conducerea anterioară. 

Republica Moldova a început să aibă parte de viziuni mult mai democratice și mai drepte, reușind să întreacă chiar și România. 

Vezi și: Militarii ruși se antrenează pentru luptă în Transnistria. Maia Sandu: „Suntem îngrijorați”

Un exemplu concludent în care Republica Moldova a reușit să întreacă România a avut în vedere clasamentul privind libertatea presei. În urma clasamentului realizat în luna martie, Republica Moldova se află pe locul 40. Comparativ, România se află pe locul 56.

De altfel, într-o analiză realizată de G4Media, Maia Sandu a reușit să apropie Republica Moldova și mai mult de Europa. Totuși, diplomația de la Chișinău nu a reușit să îmbunătățească relațiile cu Federația Rusă. 

De asemenea, Republica Moldova s-a bucurat de mai multe reforme pentru a apropia țara de valorile europene. Recent, pe Facebook, un videoclip a început să circule, în care o patrulă de polițiști formată din femei era prezentată în sectorul Râșcani, din Chișinău. Mișcarea are rolul de a arăta tuturor că meseria de polițist nu este una destinată în mod special bărbaților.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net