Medicul Octavian Jurma, mesaj dur pentru autorități, după ce fiul său s-a îmbolnăvit de coronavirus

Medicul Octavian Jurma a anunțat marți că fiul său cel mare s-a infectat cu noul coronavirus și și-a exprimat revolta față de modul în care autoritățile s-au pregătit pentru a face față valului cinci al pandemiei. 

image

Medicul Octavian Jurma a dezvăluit că fiul său cel mare, elev în clasa a XI-a, s-a infectat cu noul coronavirus, după întoarcerea în băncile liceului. El a criticat modul în care autoritățile fac față valului cinci al pandemiei. Medicul a subliniat că nu s-au luat măsuri suficiente pentru ca elevii să nu se infecteze. 

Momentul acela în care statistica devine realitate a ajuns şi la noi în familie. Băiatul nostru cel mare, elev în clasa a XI-a, e pozitiv. Guvernul a refuzat să ne permită să ne retragem copiii în case în faţa valului de infectări, astfel încât să facă şcoală online sănătoşi, de acasă. Prin urmare, îi trimite pandemia infectăţi acasă, astfel încât fac şcoală online bolnavi de acasă. Găsiţi voi logică prin care "online bolnav" e mai bine decât "online sănătos", că acestea sunt singurele opţiuni în timpul unui val pandemic dacă nu faci nimic pentru siguranţă copiilor în şcoală”, a scris, marţi, pe Facebook, medicul Octavian Jurma.

Medicul Octavian Jurma critică autoritățile pentru seria de decizii neinspirate pe care le-au luat și pentru faptul că nu s-au gândit la siguranța copiilor atunci când au decis să îi trimită din nou la școală, în condițiile în care numărul de cazuri crește de la o zi la alta și mare parte a țării se află în scenariul roșu.

În spatele frontului, dincolo de ultima linie de apărare, ar fi trebuit să punem la adăpost copiii noştri, viitorul ţării. La noi autorităţile au făcut exact pe dos. În valul 4-Delta, Guvernul a decis, fără nicio raţiune medicală sau umană, să mute copiii în linia 1 a frontului COVID-19 şi apoi au decis să suspende măsurile de siguranţă decât să trecă în online. În valul 5-Omicron au decis şi că ne vor ţine copiii în linia 1 până când se vor internă suficient de mulţi adulţi în spitale pentru a justifică renunţarea la infectarea copiilor”, a scris medicul. 

Apogeul îmbolnăvirilor va fi atins la mijlocul lunii februarie

Marți, 25 ianuarie, România a înregistrat un nou record negativ. Peste 19.000 de persoane au fost depistate pozitiv pentru noul coronavirus în ultimele 24 de ore, iar 44 de persoane și-au pierdut viața. 

Predicțiile specialiștilor sunt îngrijorătoare. Medicul Alexandru Radila este de părere că în țara noastră încă nu a fost atins apogeul numărului de îmbolnăviri, acesta urmând să fie înregistrat la jumătatea lunii februarie. Conform spuselor lui Alexandru Rafila, atunci vom avea între 25.000 și 28.000 de îmbolnăviri zilnic. 

Pe 26 ianuarie a început vaccinarea copiilor împotriva coronavirusului 

De astăzi a început și vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani, iar potrivit spuselor celui care coordonează campania de vaccinare, peste 3000 de minori au fost programați pentru a fi imunizați. 

     Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net