Microbuz cu 19 pasageri, implicat într-un accident grav, în Prahova. Mai mulți răniți, duși la spital

Ultima actualizare:

Un microbuz în care se aflau 19 pasageri a fost implicat într-un grav accident rutier, cu un TIR, pe DN72, în Prahova, în zona Ariceștii Rahtivani. Mai multe victime au fost transportate la spital, potrivit presei locale.

Accident grav în Prahova Foto: Info Trafic Prahova
Accident grav în Prahova Foto: Info Trafic Prahova

Cum a avut loc accidentul

La locul accidendului au intervenit pompierii militari cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare, două echipaje SMURD, o ambulanță pentru transport victime multiple și o autospecială de primă intervenție și comandă, scrie stirileprotv.ro

În TIR se afla doar șoferul, în timp ce în microbuz erau mai multe persoane, toate fiind conștiente, conform ISU Prahova. TIR-ul ar fi ieșit în DN72 și nu ar fi acordat prioritate microbuzului, conform unor surse. La locul evenimentului au fost prezente și 4 ambulanțe SAJ. Traficul este restricționat pe sensul de deplasare Dâmbovița către Ploiești.

Ce spun cei de la ISU Sibiu

„În accident au fost implicate 23 de persoane care au primit îngrijiri medicale. Dintre acestea, patru persoane au refuzat transportul la spital. Au ajuns la spital un total de 19 persoane (11 femei şi 8 bărbaţi). Echipajul ATPVM a transportat la Spitalul Militar un număr de 8 victime care prezintă traumatisme şi escoriaţii. Echipajele SMURD au transportat la UPU Sibiu o femeie şi patru bărbaţi care prezintă traumatisme şi contuzii minore. Echipajele SAJ au preluat 6 victime”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Raluca Marcu.

România are cele mai multe accidente rutiere din Europa 

Potrivit UNSAR, pentru fiecare accident, în România se plătesc despăgubiri cu până la 28% mai mari decât în Polonia, cu 12% mai mari ca în Ungaria şi cu 7% mai mari decât în Croaţia. 

Astfel, pentru fiecare accident, asigurătorii din România plătesc în baza polițelor RCA despăgubiri de peste 2.160 euro, mai mult decât în alte ţări din Europa Centrală şi de Est, de exemplu în Polonia, dauna medie RCA este de 1.690 euro, în Ungaria 1.920 euro, iar în Croaţia 2.010 euro.

Din păcate, România este fruntaşă şi la frecvenţa accidentelor rutiere – aceasta fiind dublă în România faţă de Polonia, de 2,6 ori mai mare decât în Ungaria şi de 3,8 ori mai mare decât în Croaţia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net