Mii de pelerini la racla Sfântului Nectarie. Credincioșii au mers să se roage pentru sănătate

La Mânăstirea Radu Vodă, din Bucureşti, s-au adunat, astăzi, 9 noiembrie, mii de pelerini pentru a se ruga la racla cu moaştele Sfântului Nectarie. Acesta a fost un exemplu de smerenie și sfințenie, iar viața și moartea sa au inspirat mulți oameni să se apropie de Dumnezeu și să caute ajutorul său în momentele dificile ale vieții.

Sfantul Ierarh Nectarie este sărbătorit pe 9 noiembrie Foto: Facebook
Sfantul Ierarh Nectarie este sărbătorit pe 9 noiembrie Foto: Facebook

Sfântul Nectarie, numit Taumaturgul, adică Vindecătorul

„Sfântul Nectarie a făcut o minune cu mine, iar acum mă rog pentru fratele meu și pentru cei aflați în suferință", mărturisește un credincios, scrie Antena3CNN.ro. Pentru minunile pe care le-a făcut în timpul vieţii sale şi pe care încă le mai săvârşeşte, Sfântul Nectarie a fost numit Taumaturgul, adică Vindecătorul.

pelerini Sfantul Nectarie webp

Ce a declarat părintele Nectarie

„Numărul credincioșilor este o mărturie a acestei realități, pentru că sfinții sunt prietenii noștri și noi trebuie să căutăm această prietenie, deoarece este o prietenie sinceră, iar sfinții ne apropie pe toți de Dumnezeu", spune părintele Nectarie, stareţ la Mânăstirea Radu Vodă.

Povestea Sfântului Nectarie - vindecătorul bolnavilor de cancer

Sfântul Nectarie este recunoscut că aduce vindecare celor bolnavi de cancer, dar și că ascultă rugăciunile femeilor care nu pot avea copii. S-a născut pe 1 octombrie 1846, în Silivria, un orăşel situat în provincia Tracia din nordul Greciei, din părinţi săraci. Din botez a primit numele de Anastasie, bucurându-se de o aleasă educaţie creştină.

După primii ani de şcoală, Anastasie a fost trimis să înveţe carte la Constantinopol, unde a studiat teologia şi scrierile Sfinţilor Părinţi. A intrat în monahism, în chinovia „Noua Mănăstire”, la 7 noiembrie 1876, sub numele de Lazăr. Mai târziu, când a primit schima mare, ultima treaptă a făgăduinţelor vieţii călugăreşti, avea să primească numele de Nectarie. În 1885, după ce a terminat studiile teologice la Atena, a fost luat de patriarhul Sofronie ca ucenic în Alexandria, fiind hirotonit preot şi apoi mitropolit de Pentapole.

Rugăciunile vindecătoare ale Sfântului Nectarie

Sfântul Nectarie era un isihast şi un mare lucrător al rugăciunii lui Iisus, care îi dădea multă pace, bucurie, blândeţe şi îndelungă răbdare. Dorind la bătrâneţe să se retragă la mai multă linişte, a construit între anii 1904-1907, cu ajutorul mai multor credincioşi şi ucenici, o mănăstire de călugăriţe în insula Eghina, unde s-a retras definitiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
viitura sat slatioara 2 1024x576 jpg
sex jpg
zarug lorelai asia expresz jpeg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
f86f6691 60b5 4a3c a365 aa8e678c0156 (1) jpeg
NZ9TprqoX8S 3L jpg
image png
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net