Modernizare vitală. Cardul de sănătate evoluează către un format electronic

Ultima actualizare:

Ministrul Cercetării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a dezvăluit recent planuri ambițioase pentru modernizarea sistemului cardului de sănătate din România. Această reformă promite să aducă avantaje semnificative pentru toți deținătorii de carduri de sănătate din țară.

Card de sănătate. Foto: arhiva.
Card de sănătate. Foto: arhiva.

Sistemul actual, bazat pe tehnologie depășită, urmează să fie complet restructurat, beneficiind de investiții considerabile din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Bogdan Ivan a subliniat că această inițiativă a condus la economii de peste 100 de milioane de lei, datorită eficienței gestionării proiectului de către Centrul Național de Soluționare a Situațiilor de Urgență.

Am găsit o soluție tehnică pentru a salva acest proiect. Acum dacă nu mă înșel este în procedură de achiziție publică. Și va fi refăcut cap coadă”, a declarat Bogdan Ivan la Digi24.

Principalul punct de atracție al reformei este introducerea cardului de sănătate într-un format electronic, ușor de accesat de pe dispozitive mobile, similar cu utilizarea unui card bancar. Acest aspect este văzut ca un pas major spre digitalizarea sistemului de sănătate din România.

Care este obiectivul cheie al acestei transformări

Unul dintre obiectivele cheie ale acestei transformări este creșterea transparenței și a urmăririi cheltuielilor în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Ministrul a asigurat că toate tranzacțiile vor fi complet transparente, asigurându-se că fondurile publice sunt utilizate cu responsabilitate și eficiență: „Va fi foarte trasabil totul, adică nu se va putea să-ți fie prescrisă aspirină de 10 ori într-o zi și să fie și decontată. Va fi totul trasabil și transparent, ca să se știe ce se întâmplă cu banii statului român, plătiți de oameni prin taxe și impozite”.

Cardul de sănătate este un proiect de interes național, având ca scop îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate și creșterea eficienței administrării acestora. Acesta va conține informații esențiale, precum numele, codul de identificare și data nașterii asiguratului, facilitând accesul la servicii medicale în mod rapid și eficient. Astfel, cardul de sănătate va deveni un instrument indispensabil pentru românii care doresc să beneficieze de servicii medicale de calitate, consolidând în același timp transparența și eficiența sistemului de sănătate din țară. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nae prof ub jpg
image
image
image
image
image
image
vila mona lisa SOTHEBYS jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping verifica garantia pret jpeg
shutterstock 2280709751 jpg
avion jpg
FotoJet jpg
cafenea isnula sf gheorghe jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Cristian Macelaru foto Thomas Brill jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net