Noi carduri de sănătate vor ajunge în mâinile românilor! Cât timp mai sunt valabile cele vechi

Ultima actualizare:

De-a lungul următorilor trei ani, undeva în jur de 1,2 milioane de carduri de sănătate noi vor fi livrate de către cei de la Imprimeria Națională! Reluarea tipăririi cardurilor de sănătate a fost anunțată chiar de Ministerul Sănătății!

Noi carduri de sănătate vor fi tipărite / foto: Mediafax
Noi carduri de sănătate vor fi tipărite / foto: Mediafax

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Sănătății, urmează să fie reluată imprimarea cardului de asigurări sociale de sănătate, pentru toți românii care au împlinit deja vârsta de 18 ani, ori au devenit asigurați după ce au fost oferite cardurile inițiale. Acordul a fost semnat cu cei de la Compania Națională "Imprimeria Națională" - S.A., iar 1,2 milioane de carduri vor fi livrate de-a lungul următorilor 3 ani.

În privința costurilor la care ajunge acest nou contract, se pare că este vorba despre o sumă de aproximativ 5,5 milioane de lei! Primele carduri noi vor fi livrate chiar până la finalul acestui an. Aproximativ 400.000 de carduri de sănătate vor fi livrate către cei de la Casele Județene de Asigurări de Sănătate, în două loturi. Primul dintre acestea va fi livrat până la finalul lunii noiembrie, în timp ce următorul urmează să fie distribuit până pe 15 decembrie.

Noi carduri de sănătate urmează să fie tipărite

În privința cardurilor de sănătate care deja se află în posesia românilor, acestea au fost deja distribuite încă din 2014, iar undeva în jur de 14 milioane de români au primit cardurile. Inițial, acestea trebuiau să fie valabile pentru o perioadă de 5 ani, însă, în anul 2018, această perioadă a fost extinsă la 7 ani. Cu toate acestea, odată cu apariția pandemiei COVID-19, autoritățile au decis prelungirea valabilității cardurilor pentru încă 7 ani.

Astfel, potrivit Hotărârii de Guvern nr 483/2020, cardurile de sănătate încă pot fi folosite. Mai precis, textul acestei decizii spune că „termenul de valabilitate al acestor carduri naționale este de 7 ani de la data rescrierii certificatului”, conform sursei citate.

Cardul de sănătate este instrumentul prin care se face dovada calității de asigurat la accesare serviciilor medicale și care confirmă prezența asiguratului la unul din furnizorii de servicii medicale din sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net