Muzeul violenței domestice la Hanul Gabroveni. Cum vor fi strânse obiectele expuse

Ultima actualizare:

Violența domestică a ajuns în pandemie o problemă atât de gravă în România încât se va organiza o expoziție în care sunt prezentate obiecte și experiențe ale unor oameni afectați. Manifestarea va avea loc în luna mai în București iar cei care vor să trimită exponate sau povești se pot înscrie la adresa www.identitatifragile.com până pe 15 martie

Expoziția dedicată violenței domestice va fi deschisă la Hanul Gabroveni. Foto: captură digi24.ro
Expoziția dedicată violenței domestice va fi deschisă la Hanul Gabroveni. Foto: captură digi24.ro

”De la agresiuni sexuale la violențe fizice sau verbale, toate experiențele dureroase din pandemie pot fi cuprinse într-un obiect memorie în cadrul proiectului Muzeul Pandemiei. Identități fragile. Oricine poate trimite un obiect cu care asociază experiența sa de violență trăită în această perioadă”, a explicat în exclusivitate pentru Click!, Cristiana Nichimiș, reprezentul ARCUB, instituția care va găzdui manifestarea.

Cei care vor să împărtățească experiența lor o pot face înscriindu-se în perioada 1 februarie-15 martie pe adresa www.identitatifragile.com, completând un formular. Trebuie trimisă poza obiectului care aduce aminte persoanei respective de trauma suferită sau care a ajutat victima să se vindece de un abuz. Imaginea trebuie însoțită de o o poveste a obiectului, în maxim 800 de caractere.

Dintre toate obiectele și poveștile vor fi alese cele mai sugestive, care vor fi expuse în lunile mai și iunie, în formă fizică la sediul ARCUB din București, Hanul Gabroveni din strada Lipscani nr 84-90.

Ce spun organizatorii expoziției despre violența domestică

”Noi așteptăm să vedem ce trimite lumea, cum alege să împărtășească experiențele. În funcție de ce primim ne organizăm. Așteptăm orice ar putea să simbolizeze pentru cel afectat trauma prin care a trecut. Au fost experiențe terifiante în bula pandemică în care a trăit fiecare și așteptăm să ne fie împărtățite și asigurăm anonimatul fiecăruia”, a declarat organizatorul expoziției, Dragoș Neamu. Lucrările ce nu vor putea fi expuse în format fizic vor fi prezentate online, pe durata expoziției la adresa wwwidentitatifragile.

 Ce este violența domestică

Violența domestică este atunci când o persoană încearcă să controleze și să-și impună puterea asupra partenerului său într-o relație intimă scrie womensaid.ie. Poate fi vorba de abuz fizic, abuz emoțional sau abuz financiar. In majoritatea cazurilor este săvârșită de bărbați și experimentată de femei dar sunt înregistrate suficiente cazuri care să demonstreze că se poate și invers. Orice femeie poate fi afectată și se poate întâmpla în orice cămin. Pot exista semne de avertizare pentru a afla dacă relația dumneavoastră este abuzivă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net