Nout─â╚Ťi despre impozitul pe venitul din pensie ╚Öi contribu╚Ťia la asigur─ârile de s─ân─âtate

Guvernul Rom├óniei a schimbat ├«n decembrie 2021 modul de calcul al impozitului pentru veniturile din pensii ╚Öi contribu╚Ťia de asigur─âri de s─ân─âtate ├«n acest caz. Este vorba de Ordonan╚Ťa de Urgen╚Ť─â nr.130/2021 privind unele m─âsuri fiscal-bugetar.

646x404 jpg
Pensionarii cu venituri peste 4000 de lei sunt impozita╚Ťi suplimentar

Ordonan╚Ťa de Urgen╚Ť─â schimb─â mai multe reguli ├«n ceea ce prive╚Öte scutirea unor pensionari pentru contribu╚Ťiile la asigur─ârile de s─ân─âtate. Guvernul a decis ca anumite categorii de pensionari s─â pl─âteasc─â de la 1 ianuarie 2022 contribu╚Ťii la asigur─ârile de s─ân─âtate. 

Cum s-a schimbat legisla╚Ťia fiscal─â pentru pensionari 

Astfel, potrivit antena3.ro, se introduce plata contribu╚Ťiei la asigur─ârile de s─ân─âtate pentru persoanele care au pensii ce dep─â╚Öesc 4.000 de lei, iar contribu╚Ťia pentru asigur─ârile de s─ân─âtate se va ├«ncasa numai pentru suma care dep─â╚Öe╚Öte acest nivel. 

ÔÇŁBaza lunar─â de calcul al contribu╚Ťiei de asigur─âri sociale de s─ân─âtate, ├«n cazul persoanelor fizice care realizeaz─â venituri din pensii, o reprezint─â partea ce dep─â╚Öe╚Öte suma lunar─â de 4.000 lei, pentru fiecare drept de pensieÔÇŁ, se precizeaz─â ├«n documentul aprobat de guvern potrivit sursei citate 

O alt─â modificare stabilit─â de Guvern prevede c─â la calculul impozitului pe venitul din pensii, venitul impozabil lunar se stabile╚Öte dup─â noi reguli. Astfel, acesta se va stabili prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 de lei ╚Öi, dup─â caz, a contribu┼úiei de asigur─âri sociale de s─ân─âtate datorat─â. 

Explica╚Ťiile ministrului de finan╚Ťe Adrian C├óciu 

ÔÇŁ├Än contextul ├«n care 80% dintre pensionari rom├óni c├ó╚Ötig─â sub 4.000 de lei, ceilal╚Ťi ar putea s─â-╚Öi pl─âteasc─â contribu╚Ťia de s─ân─âtate, astfel ├«nc├ót s─â beneficieze, evident, ╚Öi de serviciile de s─ân─âtate la nivelul la care se pl─âte╚Öte. Dup─â cre╚Öterea aplicat─â prin punctul de pensie, discut├ónd de ceea ce afecteaz─â sistemul de pensii, v─â spun c─â sumele sunt de ordinul a 39 de lei - 45 de lei - 50 de lei, dar din cre╚Ötere, nu din ceea ce primea omul p├ón─â acumÔÇŁ, a precizat ministrul de finan╚Ťe Adrian C├óciu. 

borcea piscina JPG
IMG 0810 jpg
1 meghan kate jpg jpeg
gianina corondan tb1000 jpg
ioana ginghina cu fiica jpg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
giulia anghelescu2 png
andra maruta copii png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg