Noutăți despre Podul de la Brăila. Directorul firmei care a realizat construcția, chemat de urgență în România

Ultima actualizare:

Situația este atât de gravă între Ministerul Transporturilor și compania WeBuild (fosta Astaldi) în legătură cu Podul de la Brăila încât omul cu cea mai mare funcție din compania italiană vine de urgență, joi 18 iulie, în România. Între timp, Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii ( CNAIR) a anunțat din nou, că se repară toată calea de rulare de pe pod până pe 31 august. 

Pe Podul de la Brăila sunt lucrări de reparații
Pe Podul de la Brăila este înlocuit tot asfaltul. Foto: Facebook CNAIR

 Reprezentanții CNAIR au anunțat că specialiștii WeBuld au termen până la 31 august „să refacă hidroizolația din zonele afectate de operațiunile de frezare a asfaltului așternut anterior”. Pe scurt, să refacă toată calea de rulare de pe pod.

Ce se întâmplă acum pe Podul de la Brăila 

Muncitorii și inginerii de la WeBuild au început reparațiile pe sensul de mers Tulcea - Brăila și după cum anunță CNAIR, ulterior vor continua lucrările pe sensul Brăila - Tulcea. 

„Soluția aplicată de constructorul italian este cea din proiectul tehnic realizat de acesta. Această intervenție trebuie să respecte toți parametrii tehnici și toate normele de calitate necesare” a anunțat CNAIR într-un comunicat. Anunțul a apărut în condițiile în care există voci care spun că soluția tehnică a fost impusă de partea română.   

Conform reprezentanților CNAIR, pe 18 iulie va avea loc o discuție între specialiștii companiei cu executantul italian, la care va participa inclusiv acționarul majoritar și Director General al Webuild, Pietro Salini”. „Această întâlnire are ca scop clarificarea situației tehnice a Podului suspendat de la Brăila”, au anunțat oficial șefii CNAIR. 

Probleme și cu iluminatul pe Podul de la Brăila 

În urma unui grav accident care a avut loc în urmă cu câteva zile pe Podul de la Brăila, când un autocar din Ucraina a ars ca o torță, sistemul de iluminat al giganticei construcții a suferit o avarie. Din acest motiv, corpurile de iluminat nu funcționează decât în zona rampelor și a stației de taxare. 

Pentru a asigura siguranța traficului pe timp de noapte, angajații Centrului de Întreținere și Coordonare Brăila au solicitat constructorului să amplaseze lămpi cu lumină intermitentă pe balize pe calea 2 a podului.  

O echipă specializată intervine în această noapte pentru a remedia avaria și a repune în funcțiune sistemul de iluminat. 

Recomandări pentru șoferii care traversează Podul de la Brăila 

-Conduceți cu prudență sporită pe podul de la Brăila, în special pe timp de noapte. 

-Respectați limitele de viteză și fiți atenți la ceilalți participanți la trafic. 

-Anticipați frânarea și mențineți o distanță de siguranță corespunzătoare față de vehiculul din față. 

-Folosiți luminile de întâlnire pe timp de noapte și pe vizibilitate redusă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Sofia, Regele Juan Carlos si Printesa Leonor   GettyImages 1068947890 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pomi fructiferi jpg
1 clickpentrufemei aperol tomasz rynkiewicz vejn2jmxf0a unsplash jpg jpeg
nichita stanescu repetent in clasa i jpg
pensie jpg
hotel grecia png
biblie ankara discipol jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
lac colibita fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net