O bancă importantă din România dispare. Tranzacția ajunge la 350 de milioane de euro

Consiliul Concurenței a aprobat o tranzacție de aproape 350 de milioane de euro, prin care Banca Transilvania preia acțiunile OTP Bank România.

OTP Bank România deține aproximativ 2,6% din piața internă / foto: arhiva
OTP Bank România deține aproximativ 2,6% din piața internă / foto: arhiva

În ultimii ani, mai multe bănci au dispărut de pe piața românească. Cel mai recent exemplu este preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo, autorizată de Consiliul Concurenței pe 5 mai 2024. Autoritățile au concluzionat că această tranzacție nu va afecta concurența liberă din România.

Tranzacția dintre Banca Transilvania și OTP Bank

Tot în această primăvară, Consiliul Concurenței a început analiza tranzacției prin care Banca Transilvania intenționează să preia OTP Bank România S.A. și subsidiarele sale: OTP Leasing România IFN S.A., OTP Asset Management România S.A.I. S.A., OTP Factoring S.R.L., OTP Consulting România S.R.L., OTP Advisors S.R.L., și Fundația OTP Bank România.

În ianuarie, Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a aprobat achiziționarea a 100% din acțiunile OTP Bank România pentru 347,5 milioane de euro, conform Știripesurse. Fondată în 1992, OTP Bank Group este cea mai mare bancă din Ungaria și a treia din Europa Centrală și de Est.

OTP Bank România deține aproximativ 2,6% din piața internă, cu peste 400.000 de clienți persoane fizice, peste 22.000 de clienți Corporate și IMM, 1.800 de angajați și 96 de sucursale.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est, deține o cotă de piață de 20%, cu peste 4 milioane de clienți și aproximativ 10.000 de angajați.

După obținerea aprobărilor necesare, va începe fuziunea propriu-zisă dintre Banca Transilvania și OTP Bank. OTP Group a anunțat că va asigura o tranziție lină pentru clienți și angajați.

În această perioadă, OTP Bank România și subsidiarele sale vor continua să își onoreze angajamentele și să ofere servicii la același standard. Clienții OTP Bank România nu trebuie să facă nimic, beneficiind în continuare de aceleași condiții.

Ce se întâmplă cu clienții

După primirea aprobărilor autorităților, Banca Transilvania va fuziona cu OTP Bank România. OTP Group va asigura o tranziție cât mai ușoară pentru clienți și angajați până la finalizarea integrării în Grupul Banca Transilvania. Până atunci, OTP Bank România și subsidiarele sale vor continua să-și onoreze angajamentele față de clienți.

„Pentru Grupul Banca Transilvania, achiziția afacerii OTP Group în România este o oportunitate de a ne întări poziția de lider pe piață și de a contribui la consolidarea pieței bancare din România. Continuăm planurile noastre ambițioase pentru creșterea organică a băncii, menținând interesul pentru viitoare oportunități de achiziții", a declara Horia Ciorcilă, președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, în luna februarie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
val inundatie noroi
image
image
image
image
image
image
man 8026117 1280 jpg
bacalaureat 2021 jpeg
image png
epuizare caldura jpg
Antikythera, Greece jpg
plane 1010038 1280 (1) jpg
menopauza jpg
2 infectie urinara jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net