O mare companie din România dispare. 12.000 de oameni rămân fără loc de muncă

O veste șocantă lovește sectorul asigurărilor din România, odată cu intrarea în faliment a Poștei Române Broker de Asigurare (PRBA), companie lansată în octombrie 2014 de către Poșta Română ca propriul broker de asigurări. Această decizie va afecta dramatic 12.000 de oameni care activau în calitate de agenți de brokeraj pentru această companie, punând în pericol locurile lor de muncă.

Bani. Foto: arhiva.
Bani. Foto: arhiva.

Procedura de insolvență și lupta în instanță

În primăvara anului trecut, PRBA a intrat în procedura de insolvență, o decizie luată în urma unei cereri depuse de firma Roel SRL București, care solicită recuperarea unei creanțe în sumă de 77.671 de lei. Această situație a fost adusă la cunoștința publicului de către Profit.ro. Cu toate acestea, decizia instanței de a admite procedura de insolvență a fost contestată în apel de către broker, care este controlat integral de către Poșta Română.

Lichidarea și consecințele sociale

În prezent, lichidarea PRBA va fi gestionată de Aktiv Lex Insolvență SPRL, care a fost desemnată lichidator judiciar al brokerului. Această evoluție tragică ridică semne de întrebare cu privire la viitorul a 12.000 de oameni care își desfășurau activitatea ca agenți de brokeraj pentru companie. Falimentul PRBA reprezintă nu doar o lovitură pentru Poșta Română, dar și o amenințare pentru mii de locuri de muncă și pentru stabilitatea financiară a acestor lucrători.

Reacția Poștei Române și perspectivele viitoare

În primăvara anului 2023, Poșta Română a formulat o cerere de repunere în termen și a declarat că va emite un punct de vedere asupra cererii de insolvență după ce instanța va lua o decizie. Acest moment este crucial pentru angajații afectați și pentru viitorul industriei de asigurări din România, având în vedere că PRBA a fost o inițiativă importantă din partea Poștei Române în acest domeniu, cu speranța de a deveni lider de piață în doar 12 luni de la lansare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net