O nouă taxă pentru șoferii din România! Cei care nu respectă măsura vor fi sancționați

În cazul în care intenționezi să cumperi o mașină second-hand, ar fi bine să fii informat despre taxele pe care va trebui să le achiți și documentele necesare pentru înmatriculare. Conform Codului Fiscal, cei care nu respectă măsura vor fi sancționați!

Taxă pentru românii cu mașini second-hand / foto: Pexels
Taxă pentru românii cu mașini second-hand / foto: Pexels

În România, comerțul cu vehicule second-hand aduse din țări cum ar fi Germania sau Olanda a devenit o activitate răspândită în cele mai multe regiuni ale țării, iar asta a atras atenția autorităților fiscale. Autoritățile fiscale au stabilit în ce condiții o persoană fizică trebuie să plătească TVA, pe lângă impozit pentru vehiculele vândute.

În conformitate cu legislația fiscală din România, achiziționarea și vânzarea în mod regulat de mașini second-hand este considerată o activitate independentă pentru care persoanele fizice trebuie să se autorizeze ca PFA (Persoană Fizică Autorizată). În acest context, persoanele vizate trebuie să depună declarația unică și să achite impozit pe venit, alături de contribuțiile sociale pentru pensii (CAS) și sănătate (CASS), în funcție de venitul obținut.

În anumite condiții, vânzătorii sunt obligați să plătească și TVA-ul

În anumite cazuri, vânzătorul este, de asemenea, obligat să plătească TVA. Conform Codului Fiscal, TVA-ul trebuie achitat dacă cifra de afaceri anuală depășește 300.000 de lei. Livrările intracomunitare de mașini de transport noi sunt exceptate de la această cerință.

Prin urmare, vânzătorii de mașini second-hand trebuie să respecte obligațiile fiscale pentru a evita sancțiunile impuse de autorități. Aceasta include nu doar plata impozitelor și a contribuțiilor sociale, ci și respectarea regulilor clare privind TVA-ul în funcție de veniturile și tranzacțiile efectuate.

Totodată, șoferii trebuie să știe că, începând de anul viitor, mașinile cu volan pe partea dreaptă nu vor mai putea fi înmatriculate în România, cu excepția cazului în care perioada de tranziție dintre Regatul Unit al Marii Britanii și Uniunea Europeană va fi prelungită, potrivit Registrului Auto Român. În prezent, nu există nicio obligație legală de a schimba volanul pe partea stângă pentru autovehiculele deja înmatriculate în România și echipate cu postul de conducere pe partea dreaptă.

Personalul, cred că ar trebui făcut acest lucru, dar pentru clarificarea poziției naționale cu privire la acest subiect, trebuie precizat că legislația din România transpune și pune în aplicare legislația europeană în domeniu, legislație care nu permite introducerea de interdicții de natură tehnică”, susține directorul general al RAR, Radian Tufă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net