Afecțiunile care pot ține șoferii departe de volan. Nu vor mai putea avea permis de conducere

Șoferii din țara noastră, care se confruntă cu unele probleme de sănătate, nu vor mai putea urca la volan, pentru a nu pune în pericol siguranța celorlalți șoferi, a pietonilor, dar chiar și a lor. Iar un obstacol extrem de comun, de care mulți șoferi se vor lovi, sunt problemele de vedere.

Afecțiunile care pot ține șoferii departe de volan / foto: Pixabay
Afecțiunile care pot ține șoferii departe de volan / foto: Pixabay

Pentru a ne putea bucura de permisul de conducere, pe lângă cunoștiințele pe care le vom dobândi la școala de șoferi, mai avem nevoie și de o stare de sănătate bună, atât din punct de vedere fizic, dar și mental.

Codul Rutier din țara noastră încearcă să facă tot posibilul pentru a asigura siguranța tuturor persoanelor din trafic, iar dacă cumva ne numărăm printre românii care se confruntă cu anumite probleme de sănătate, reînnoirea permisului auto poate deveni extrem de dificilă.

Vederea este, desigur, crucială pentru condus, așa că românii trebuie să aibă o vedere bună, dacă doresc să își reînnoiască permisul. Mai precis, este nevoie de o acuitate vizuală de cel puțin 0,8 la ochiul cu cea mai bună vedere, iar la celălat, de cel puțin 0,1, cu sau fără corecție. Corecția vizuală poate fi realizată, potrivit legislației, prin ochelari cu dioptrii de maxim +8, ori prin lentile de contact.

Problemele de sănătate care ne pot ține departe de volan

Pe lângă acuitatea vizuală, șoferii mai trebuie să știe că este necesar să aibă un câmp vizual orizontal de minimum 160 de grade, la ambii ochi. Aici mai este inclusă și o extensie de cel puțin 70 de de grade, în stânga și în dreapta, cât și 30 de grade, în sus și în jos.

În plus, persoanele care se confruntă cu deficiențe de contrast, ori cu vedere dublă (diplopie), nu vor putea primi permisul de conducere.Aceste reglementări au ca scop asigurarea siguranței tututor celor implicați în trafic, de la șoferi și până la pietoni. De asemenea, cei care suferă de afecțiuni neurologice grave, ori de anomalii ale aparatului locomotor, nu pot primi permisul de conducere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net