Opt copii bonavi de COVID-19 au ajuns la terapie intensivă

Numărul persoanelor infectate cu COVID crește alarmant și în România. În secțiile de terapie intensivă sunt internate, în 6 ianuarie, 400 de bolnavi, dintre care 8 sunt copii. 

covid 19 jpg

Numărul total al pacienților infectați cu SARS-CoV-2 internați în unităţile sanitare este de 2.365. Dintre aceștia, 95 sunt copii, a anunţat, joi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Statisticile arată că, din cei 400 pacienți internați în secţiile ATI, 8 sunt copii. Totodată, 31 dintre cei 400 au certificat care atestă vaccinarea anti-COVID.

Conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional, există 1282 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19, dintre care 300 în Bucureşti. 

Incidență peste 1 în București și alte 3 județe

Incidența în București și județele Cluj, Ilfov și Arad a depășit 1. În Bucureşti au fost raportate 961 cazuri noi. În Cluj au fost raportate 361 de infectări noi. Timiş, care se află pe locul 3 ca număr de cazuri, 299, are o incidență de 0,96.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcţiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului Bucureşti şi al judeţelor. 

Cazurile Omicron, creștere alarmantă 

Numărul cazurilor de infectare cu varianta Omicron au crescut și în România, după ce noua tulpină a pus stăpânire pe Europa de Vest. În ultimele două zile au fost confirmate 91 de cazuri noi.

Astfel, numărul cazurilor de infectare la nivel național cu varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2 se ridică la 183.

Cum trebuie protejați copiii de virus

Medicul Octavian Jurma spune că cel mai bun factor de protecție pentru copiii în 5 și 11 ani e vaccinul, iar pentru cei sub 5 ani, purtarea de măști și vaccinarea adulților din jurul lor. El consideră că, atunci când vine vorba de copii, e mai bine să exagerezi cu măsurile de siguranță. El atrage atenția că în valul 4 au murit cei mai mulți copii din întreaga pandemie, care arată delăsarea autoritățile când vine vorba de măsurile de siguranță pentru cei mici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net