Panică la Ploiești! Amenințare cu bomba, la Palatul de Justiție

Joi dimineața, municipiul Ploiești a fost zguduit de o alertă cu bombă care a mobilizat rapid autoritățile locale. Totul a început cu un apel la numărul de urgență 112, care a generat o stare de alertă maximă.

Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că în clădire s-au putea afla o bombă / foto: Obs.Prahovean
Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că în clădire s-au putea afla o bombă / foto: Obs.Prahovean

Apelantul a declarat că a surprins o discuție în limba rusă în autobuz, în care mai multe persoane afirmau că intenționează să amplaseze o bombă la Palatul de Justiție din Ploiești, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Apelul a fost efectuat joi, cu puțin înainte de prânz, de pe teritoriul municipiului Ploiești. Imediat după primirea apelului, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au fost alertați.

„Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că la o instituție publică urmează să fie amplasată o bombă. La fața locului, s-au deplasat pirotehniștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova”, au transmis oficialii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

Discuția auzită în autobuzul de la Ploiești

Conform surselor, persoana care a sunat la 112 a relatat că, în timp ce se afla într-un autobuz, a auzit o conversație în limba rusă între mai multe persoane.

Din această discuție a reieșit clar intenția de a amplasa o bombă la sediul Palatului de Justiție din Ploiești. Cu toate acestea, după ce a efectuat apelul, persoana respectivă nu a mai putut fi contactată, deoarece și-a închis telefonul, conform aceleași surse citate.

Imediat după primirea alertei, echipele de intervenție s-au deplasat rapid la fața locului pentru a asigura perimetrul și pentru a efectua verificările necesare.

Pirotehniștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova au luat măsuri pentru a verifica autenticitatea amenințării și pentru a neutraliza orice potențial pericol.

În paralel, autoritățile au demarat o anchetă pentru a identifica persoanele implicate în conversația suspectă și pentru a găsi apelantul.

Alarma s-a dovedit a fi falsă

Deși apelul s-a dovedit a fi alarmant, în cele din urmă, nu s-a confirmat prezența vreunei bombe la Palatul de Justiție. Cu toate acestea, evenimentul a evidențiat importanța vigilenței și a reacției rapide în fața unor astfel de amenințări.

Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să caute persoanele implicate în acest incident pentru a stabili motivele și circumstanțele exacte ale alarmei false.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bani numara salarii pensii bani putini
image
image
image
image
image
image
image png
Gavin Newsom jpg
grecia jpg
RO BV Predeal train station jpg
money 1033647 1280 jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
2 africa de sud gradina shutterstock 1776108470 jpg jpeg
Vasile Gamalan  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net