Pentru câți lei își rup cârca românii, într-un orășel mic din Italia: „Nu ne ajung banii să mâncăm”

#Exclusiv Click!

Traiul sărăcăcios din România și lipsa banilor pentru a duce o viață decentă i-a determinat pe mulți români să își facă bagajele și să plece peste hotare, acolo unde străinii le oferă un salariu mai mare. Olga Panait muncește în în Italia de ani de zile, și-a spus povestea și a dezvăluit în exclusivitate pentru Click!, că acest clișeu nu i se aplică și ei. 

Cât câștigă românii care muncesc în Italia / foto: Pixabay
Cât câștigă românii care muncesc în Italia / foto: Pixabay

Olga muncește de 7 ani de zile în Lavello, o comună din provincia Potenza, regiunea Basilicata, Italia, cu o populație de 13.750 de locuitori și o suprafață de 134.67 km², ca și chelneriță, și ca să-i ajungă banii, și-a găsit un al doilea job, pentru a putea trăi atât ea, cât și familia din România. 

Olga Panait: „Mi-am luat ore suplimentare de curățenie” 

„Nu umblă câinii cu covrigii-n coadă” - spune un proverb românesc. Deși mulți români într-adevăr au dat lovitura pe plan financiar după ce au decis să emigreze, alții mai puțin norocoși se chinuie cu greu să câștige suficienți bani încât să se poată întreține atât pe ei, cât și pe cei de acasă. 

Olga locuiește de 7 ani de zile în Italia, în orașul Lavello, acolo unde salariile nu sar de 1.000 de euro. Este mama unui copil student la o facultate din România și cu banii câștigați reușește să-i plătească atât chiria, cât și costurile nevoilor sale. 

Meseria de ospătăriță îi aduce un profit lunar în valoare de 800 de euro, dintre care 200 merg către plata chiriei, plus banii pentru mâncare.

„Locuiesc aici de peste 7 ani. În România, acasă, am un copil care merge la facultate, e nevoie de bani pentru chirie, că e într-un oraș străin, e nevoie de bani pentru mâncare, pentru materiale necesare la facultate. De asemenea, e nevoie de bani pentru nevoile de acasă. Aici sunt ospătăriță, lucrez într-un hotel și muncesc de la 6 dimineața la 2 după amiaza. Câștig 800 de euro și mai plătesc și chirie de 200 de euro. Mai trebuie să și mănânc, să trimit și copilului, dar și acasă”, a declarat Olga Panait, pentru Click!.

Și-a luat un al doilea job 

Femeia ne-a mai spus că s-a văzut nevoită să își mai găsească o altă sursă de venit, așa că a decis să lucreze suplimentar în domeniul curățeniei. 

„Pe lângă asta, mi-am luat ore suplimentare de curățenie, pentru a mai câștiga un leu în plus. Practic, plec de acasă la 5 jumate și mai ajung seara, la 8, iar a doua zi o luăm de la capăt. Este greu, dar nu avem ce face. Nu ne ajung banii nici să mâncăm, dar facem totul pentru copiii noștri, ca să aibă un trai mai bun. Aici, salariile nu depășesc 1.000 de euro, asta dacă ai noroc și alegi să fii barman și să lucrezi nopțile”, ne-a mai spus femeia. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net