Pericol major pe litoral. Avertisment îngrijorător din partea experților ONU: „Dezastru de proporții biblice”

Ultima actualizare:

Dezastrul provocat de spargerea barajului Kahovka, din sudul Ucrainei, pare să capete proporții din ce în ce mai mari, pe zi ce trece. Chiar ieri, un expert ONU, a venit cu un avertisment ce a înspăimântat mai multe țări, printre care și România. Minele dislocate de către inundații pot ajunge pe plajele de la Marea Neagră.

Pagubele provocate de inundațiile din Ucraina depășesc un miliard de euro
Pagubele provocate de inundațiile din Ucraina depășesc un miliard de euro

Se pare că dezastrul provocat de spargerea barajului Kahovka, din sudul Ucrainei, devine din ce în ce mai greu de gestionat de către autorități. Chiar ieri, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Geneva, responsabilul ONU pentru acțiunile împotriva minelor, din cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru dezvoltare în Ucraina, Paul Heslop, a venit cu un avertisment care a înspăimântat mai multe țări. Potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, minele dislocate de către inundații pot ajunge pe plajele de la Marea Neagră.

Conform declarației acestuia, minele PMF-1, cunoscute și sub denumirea de mine „fluture”, sunt îndeajuns de ușoare pentru a putea pluti pe Nipru, iar, de acolo, vor ajunge în Marea Neagră, putând să eșueze, în final, pe plajele din zonă. Paul Heslop spune că acest fenomen ar putea fi observat chiar în următoarele luni. „Din păcate, am putea vedea mine antipersonal cu presiune eşuate pe plaje de la Marea Neagră”, a mai spus expertul ONU.

Minele ar putea ajunge pe plajele României

Această situație devine și mai îngrijorătoare atunci când ne gândim că suntem în plin sezon estival, iar de-a lungul următoarelor luni, zeci de mii de turiști își vor face apariția pe litoral. Paul Helsop a descris consecințele distrugerii barajului Kahovka drept unele fără precedent, declarând că situația este un „dezastru de proporţii biblice”. În privința minelor antitanc, el a spus că șansele ca acestea să fie purtate de ape sunt, din fericire, mult mai mici.

Barajul Kahovka a fost distrus pe data de 6 iunie, iar de atunci, peste 50 de persoane și-au pierdut viața. Daunele provocate de acest incident au fost unele semnificative, un număr însemnat de case și terenuri agricole fiind distruse. Se estimează că pagubele provocate de distrugerea barajului sunt undeva în jur de 1,2 miliarde de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net