Poprire pe conturile de Revolut ale românilor! Decizie unică a Justiției

Ultima actualizare:

În urma deciziei Justiției din România, conturile de Revolut ale românilor pot fi supuse popririi, în cadrul a două dosare a unor clienți ce au datorii la instituții bancare terțe. 

image

Foarte mulți români au ales să folosească Revolut, deoarece se bucură de un curs valutar foarte avantajos, dar și din cauza posibilității de a investii în active bursiere sau criptografice. 

Urmărește și: Câți bani datorezi statului, în 2022, dacă ai scos câțiva lei din criptomonede

De altfel, există și un beneficiu despre care multă lume nu discută. Conturile Revolut sunt greu de urmărit de către autorități și aproape imposibil de executat.

De altfel, se pare că aceste lucruri urmează să se schimbe, deoarece BCR a cerut poprire pe conturile Revolut pentru doi debitori, așa cum notează Fanatik

Începând cu anul 2020, conturile Revolut în lei sunt realizate în parteneriat cu o altă instituție bancară din România. Până la această decizie, conturile românilor erau realizate cu o bancă din Lituania, iar urmărirea transferurilor era aproape imposibilă. 

Vezi și: ANAF ia în vedere toți investitorii în criptomonede. Ce taxe trebuie să plătești

Conturile românilor de Revolut pot fi poprite

Așadar, în urma parteneriatului cu instituția bancară din România, Revolut a putut să opereze conturi în lei românești, cu un IBAN românesc. Astfel, Revolut a devenit printre cele mai folosite aplicații de banking din România.  

De asemenea, și la sfârșitul anului trecut, o echipă de executări silite a chemat în instanță instituția bancară ce colaborează cu Revolut, pentru a solicita instituirea popririi pe conturile a doi clienți asupra cărora BCR avea decizii de executare silită. 

În ambele cazuri, cererea executorului are în vedere conturile de Revolut ale celor doi debitori, dar doar instituția parteneră are în dosar calitatea de terț poprit. 

În trecut, astfel de decizii de poprire asupra conturilor Revolut erau respinse, deoarece nu instituția parteneră era titularul conturilor, ci Revolut, care are sediul în Regatul Unit. 

„Apărătorul terțului poprit menționează faptul că beneficiarul banilor din cont este Revolut. Este vorba de o relație strict între Revolut și clienții săi, banca neavând niciun fel de informație cu privire la cont.”, au arătat avocații instituției bancare, potrivit sursei citate. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net