Cum se prepară mielul în satul Fierbinți! Rețeta unică căreia nu-i poți rezista

#Exclusiv Click!

 În această perioadă, carnea de miel e nelipsită, iar prepararea ei devine în multe locuri o adevărată artă. Reporterii Click! au mers în localitatea Fierbinți și îți aduc imagini inedite despre cum se gătește mielul de Paște, în stil autentic tradițional. 

IMG 7161 JPG
Cum se prepară mielul în satul Fierbinți? Rețeta unică căreia nu-i poți rezista

Reporterii Click! au fost să vadă cum se găteşte de Sfintele Paşti în Fierbinţi-Târg, localitatea făcută celebră de serialul Las Fierbinţi, difuzat de PRO TV.

image
Prima etapă: tranșarea mielului. Foto: Sever Gheorghe

Primul popas în localitatea ialomiţeană a fost la cârciuma personajului Bobiţă din Las Fierbinţi, dar localul era închis: nici ţipenie de om. Am întrebat din om în om unde putem găsi spiritul de Sărbători şi am ajuns ”La Troiţă”, cârciuma din centrul târgului. Aici, bucătarul Dan Pîrvan ne-a arătat drumul mielului din măcelărie în farfurie.

Citește și Mâncăruri tradiționale de Paște, din carne de miel, care nu îngrașă. Preparatul considerat un adevărat remediu pentru organism

Miel 2 copy jpg
Ingredientele necesare unei rețete tradiționale. Foto: Sever Gheorghe

,,Nu înţelegi Paştele dacă nu faci un drob de miel. Aici, în Fierbinţi, reţeta este următoarea: se ia mielul, se scot organele, se taie bucăţi. Apoi tăiem ceapă, usturoi, pătrunjel. Pentru un kilogram de drob folosim trei legături de ceapă, trei de usturoi, două de mărar şi două de pătrunjel. Se amestecă aceste ingredinte cu organele şi apoi se pun şase ouă”, ne arată bucătarul.

Miel 3 copy jpg
Gata, drobul poate fi pus pe masă. Foto: Sever Gheorghe

Totul se fierbe la o temperatură de 150 de grade, în jur de 55 de minute. Compoziţia se pune în forme, se adaugă prapurul de la miel şi, la sfârşit, totul se unge cu ou.

Citește și Drobul de miel, preparatul care să nu lipsească de la masa de Paște. Rețeta clasică și cum îl depozitezi

Apoi urmează ciorba de miel, o delicatesă. Este un simbol al oricărei sărbători de Paşte. Aici, noi n-o pregătim complicat: carnea se pune la fiert, se spumează, iar separat se călesc legumele. Se amestecă totul, se adaugă borşul, bineînţeles natural, şi se fierbe cam zece minute. Apoi punem leuştean, luăm o tărie, o lingură şi ne punem pe treabă”, dezvăluie fierbinţeanul secretele ciorbei de miel. Deja sătui doar din ce am văzut, ne pregătim să plecăm, dar nea Dan ne opreşte mirat.

image
O desfătare: ciorba de miel. Foto: Sever Gheorghe

Păi, şi friptura de miel? Cum să plecaţi, fără să vedeţi cum se face adevărata friptură de mie? Uite, îi luăm pulpele şi cotletul domnului miel, le tăiem bucăţi, adăugăm legume, usturoi şi o crenguţă, hai două, de rozmarin. Punem carnea la cuptor şi lăsăm o oră pe ceas”.

image
O desfătare: ciorba de miel. Foto: Sever Gheorghe

Reporterul Click! nu a mâncat în viaţa lui miel şi nici nu îşi dorea să încerce. Când a văzut însă cum arată bucatele pregătite de Pârvan, reporterul nu s-a abţinut şi a gustat din toate.

stanga
dreapta
image
image
IMG 7161 JPG
IMG 7027 JPG
IMG 7051 JPG
IMG 7043 JPG
IMG 7044 JPG
IMG 7064 JPG
IMG 7130 JPG
IMG 7123 JPG
IMG 7067 JPG
IMG 7156 JPG
IMG 7148 JPG
IMG 7134 JPG
IMG 7049 JPG
IMG 7187 JPG
IMG 7205 JPG
IMG 7215 JPG
IMG 7024 JPG
IMG 7002 JPG
IMG 7018 JPG

Localitatea, la al treilea nume

Fierbinți-Târg este localitatea în care se filmează cel mai popular serial de comedie din România, difuzat începând cu 2012 de PRO TV - Las Fierbinți.

Puțini știu că localitatea este la al treilea nume, în decursul anilor fiind, pe rând, Fierbinți-Stroești și Târgu Fierbinți.

Localitatea face parte din județul Ialomița, numără 4.756 de locuitori și are în componență patru sate: Fierbinți Târg, Fierbinții de Jos, Fierbinții de Sus și Grecii de Jos.

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

cub bianca dragusanu png
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
image png
cub cristina rus (1) png
Alexia Eram (6) jpg
Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
Tiriac
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
image
image
image
image
pexels engin akyurt 3356489 jpg
Issey Miyake
(EPA EFE) foto1 jpg
foto1 valentina si  jpg
calendar ortodox 2021 10 august sfantul mucenic lavrentie arhidiaconul mucenic la roma jpeg
maicuta falsa anunt internet 0 jpeg