Cum se prepară mielul în satul Fierbinți! Rețeta unică căreia nu-i poți rezista

#Exclusiv Click!

 În această perioadă, carnea de miel e nelipsită, iar prepararea ei devine în multe locuri o adevărată artă. Reporterii Click! au mers în localitatea Fierbinți și îți aduc imagini inedite despre cum se gătește mielul de Paște, în stil autentic tradițional. 

Cum se prepară mielul în satul Fierbinți? Rețeta unică căreia nu-i poți rezista
Cum se prepară mielul în satul Fierbinți? Rețeta unică căreia nu-i poți rezista

Reporterii Click! au fost să vadă cum se găteşte de Sfintele Paşti în Fierbinţi-Târg, localitatea făcută celebră de serialul Las Fierbinţi, difuzat de PRO TV.

Prima etapă: tranșarea mielului. Foto: Sever Gheorghe
Prima etapă: tranșarea mielului. Foto: Sever Gheorghe

Primul popas în localitatea ialomiţeană a fost la cârciuma personajului Bobiţă din Las Fierbinţi, dar localul era închis: nici ţipenie de om. Am întrebat din om în om unde putem găsi spiritul de Sărbători şi am ajuns ”La Troiţă”, cârciuma din centrul târgului. Aici, bucătarul Dan Pîrvan ne-a arătat drumul mielului din măcelărie în farfurie.

Citește și Mâncăruri tradiționale de Paște, din carne de miel, care nu îngrașă. Preparatul considerat un adevărat remediu pentru organism

Ingredientele necesare unei rețete tradiționale. Foto: Sever Gheorghe
Ingredientele necesare unei rețete tradiționale. Foto: Sever Gheorghe

,,Nu înţelegi Paştele dacă nu faci un drob de miel. Aici, în Fierbinţi, reţeta este următoarea: se ia mielul, se scot organele, se taie bucăţi. Apoi tăiem ceapă, usturoi, pătrunjel. Pentru un kilogram de drob folosim trei legături de ceapă, trei de usturoi, două de mărar şi două de pătrunjel. Se amestecă aceste ingredinte cu organele şi apoi se pun şase ouă”, ne arată bucătarul.

Gata, drobul poate fi pus pe masă. Foto: Sever Gheorghe
Gata, drobul poate fi pus pe masă. Foto: Sever Gheorghe

Totul se fierbe la o temperatură de 150 de grade, în jur de 55 de minute. Compoziţia se pune în forme, se adaugă prapurul de la miel şi, la sfârşit, totul se unge cu ou.

Citește și Drobul de miel, preparatul care să nu lipsească de la masa de Paște. Rețeta clasică și cum îl depozitezi

Apoi urmează ciorba de miel, o delicatesă. Este un simbol al oricărei sărbători de Paşte. Aici, noi n-o pregătim complicat: carnea se pune la fiert, se spumează, iar separat se călesc legumele. Se amestecă totul, se adaugă borşul, bineînţeles natural, şi se fierbe cam zece minute. Apoi punem leuştean, luăm o tărie, o lingură şi ne punem pe treabă”, dezvăluie fierbinţeanul secretele ciorbei de miel. Deja sătui doar din ce am văzut, ne pregătim să plecăm, dar nea Dan ne opreşte mirat.

O desfătare: ciorba de miel. Foto: Sever Gheorghe
O desfătare: ciorba de miel. Foto: Sever Gheorghe

Păi, şi friptura de miel? Cum să plecaţi, fără să vedeţi cum se face adevărata friptură de mie? Uite, îi luăm pulpele şi cotletul domnului miel, le tăiem bucăţi, adăugăm legume, usturoi şi o crenguţă, hai două, de rozmarin. Punem carnea la cuptor şi lăsăm o oră pe ceas”.

O desfătare: ciorba de miel. Foto: Sever Gheorghe
O desfătare: ciorba de miel. Foto: Sever Gheorghe

Reporterul Click! nu a mâncat în viaţa lui miel şi nici nu îşi dorea să încerce. Când a văzut însă cum arată bucatele pregătite de Pârvan, reporterul nu s-a abţinut şi a gustat din toate.

Localitatea, la al treilea nume

Fierbinți-Târg este localitatea în care se filmează cel mai popular serial de comedie din România, difuzat începând cu 2012 de PRO TV - Las Fierbinți.

Puțini știu că localitatea este la al treilea nume, în decursul anilor fiind, pe rând, Fierbinți-Stroești și Târgu Fierbinți.

Localitatea face parte din județul Ialomița, numără 4.756 de locuitori și are în componență patru sate: Fierbinți Târg, Fierbinții de Jos, Fierbinții de Sus și Grecii de Jos.

 Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net