Prețul ouălor a explodat înainte de Paște! Cât au ajuns să coste

Ultima actualizare:

Unul dintre alimentele care nu o să lipsească de pe nicio masă de Paște este oul. În perioada Sărbătorilor Pascale, consumul se mărește cu aproximativ 50%, motiv pentru care și prețul acestuia crește. În timp ce la fermă oul costă 65 de bani, în magazine se vinde chiar şi cu 2 lei şi 50 de bani.

La fermă oul costă 65 de bani, în magazine se vinde şi cu 2 lei şi 50 de bani. Foto: Shutterstock.
La fermă oul costă 65 de bani, în magazine se vinde şi cu 2 lei şi 50 de bani. Foto: Shutterstock.

Câte ouă consumă un român pe lună

Într-o lună obişnuită un român consumă în medie 21 de ouă, însă de Paște media urcă la 30. Așadar, și vânzările acestui produs sunt mult mai mari. De exemplu, la un magazin din piaţa Obor, în Săptămâna Mare se vând chiar şi 6.000 de ouă pe zi.

Se scumpesc și cu 55% de Paște

O vânzătoare a povestit pentru obervatornews.ro că românii au început deja să-și cumpere ouă pentru Paște. Tot ea a spus că vânzările, în această perioadă, se dublează. Să ştiţi că au început de pe acum. Se uită, întreabă termenul. Să spunem că aproximativ se dublează. De joi, vineri, sâmbătă încep aglomeraţiile", a declarat Laura, vânzător ouă. 

O cumpărătoare a spus că de Paște cumpără 60 de ouă, deși în orice altă lună achiziționează mult mai puține. Eu cam 60 de ouă cumpăr de obicei. Într-o lună obişnuită, cam 20", mărturiseşte o femeie.

Cu cât a crescut prețul ouălelor de anul trecut și până acum

 În 2022, prețul unui ou era 60 de bani și ajungea până la cel mult un leu. Anul acesta, același produs poate ajunge să coste chiar și 2.5 lei. 1.50 lei, 2 lei, 2.50 lei. Depinde cum găseşti. (n.r. Anul trecut era) 60 de bani, 80 de bani, până într-un leu erau cele mai frumoase", spune altă cumpărătoare.

Experții spun că preţul oului care pleacă de la poarta fermei este în România cel mai mic din toată Europa. "La poarta fermei, preţul mediu pentru un ou este cel mult 60 de bani. De ce aparte pe piaţă între 1.10 şi 1.50 ar trebui întrebaţi comercianţii. Eu cred că e şi o speculă la mijloc. În ultima perioadă, Consiliul Concurenţei face verificări în sensul ăsta", a spus Dragoş Frumosu, preşedinte Sindalimenta. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net