Alimentele interzise bolnavilor de cancer. Un anumit tip de brânză este extrem de toxic și periculos!

În majoritatea cazurilor, pe lângă informațiile oferite de medicii oncologi, majoritatea pacienților apelează la medicul nutriționist, pentru a-și primi toate informațiile necesare referitoare la alimentația pe care trebuie să o aibă și modul în care trebuie pregătită mâncarea.

Alimentele interzise bolnavilor de cancer
Alimentele interzise bolnavilor de cancer

Brânza cu mucegai, un pericol în rândul pacienților bolnavi de cancer

Dr. Amedeo Grigorean a oferit câteva informații despre lactatele care sunt benefice pacienților, dar și cele care le pot face rău. Medicul nutriționist a precizat că în alimentația bolnavilor de cancer nu trebuie să se regăsească produsele lactate procesate, topite, sau cu mucegai, ele fiind extrem de periculoase din cauza toxinelor pe care le conțin. În schimb, aceștia pot consuma brânzeturile și iaurturile simple.

„Se preferă iaurturile și brânzeturile simple, albe (telemea, caș, urdă, brânză de vaci, de capră etc). Nu sunt recomandate cele topite, procesate sau cu mucegai, care conțin toxine ce pot dăuna sănătății”, a explicat medicul nutriționist Amedeo Grigorean, potrivit csid.ro

Lista alimentelor interzise bolnavilor de cancer

Există o serie de alimente care sunt interzise nu doar pentru bolnavii de cancer, ci și pentru cei care nu suferă de afecțiune.

„Grupele de alimente interzise, valabile pentru oricine, în mod special pentru pacientul oncologic, sunt: produsele care conțin îndulcitori artificiali (zahăr, zaharină, aspartam, majoritatea poliolilor), inclusiv prăjituri făcute în casă, cele care conțin făină albă, respectiv gluten concentrat (pâine albă, paste albe, patiserie de orice fel), grăsimi procesate (margarină, brânzeturi topite, fast-food, chips, snacks etc), aditivi alimentari – conservanți, coloranți, potențiatori de gust și arome artificiale (mezeluri și orice preparat de carne din comerț, orice suc din comerț, diverse alimente ambalate), oțet de orice fel.”, a mai spus medicul nutriționist, pentru sursa menționată mai sus.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net