Detalii incredibile din cazul medicului oncolog Anca Dumitrovici. Primea şpagă la fiecare 15 minute

Detalii din ce în ce mai revoltătoare apar în cazul doctoriţei Anca Dumitrovici Ababneh, şefa secţiei Oncologie a Spitalului Judeţean din Suceava, care este acuzată că ar fi cerut şpagă pacienţilor cu cancer pentru a-i trata. Miercuri seară, aceasta a fost eliberată din arestul preventiv şi plasată pentru 25 de zile în arest la domiciliu.

Medicul Anca Dumitrovici  Ababneh, într-unul  dintre cabinetele sale. FOTO: Facebook
Medicul Anca Dumitrovici Ababneh, într-unul dintre cabinetele sale. FOTO: Facebook

Bolnavii sau rudele acestora nu mai contenesc să-şi povestească experienţa cu medicul care, deşi câştiga 25.000 de lei pe lună, le cerea mită bolnavilor care se aflau deja cu un picior în groapă.

Citește și: Un medic celebru din România, prins în flagrant. Ce șpagă a cerut pentru operație

Poate unul dintre cele mai şocante cazuri e cel al unui pacient, diagnosticat cu două forme de cancer, pentru care doctoriţa ar fi cerut mită dublă! Primele denunţuri de la care a pornit ancheta au fost înregistrate în martie 2022.

Vezi și: Medic chirurg, condamnat pentru șpagă: «Pentru banii ăștia, nu te operez»

Cinismul doctoriţei mergea, se pare, până într-acolo încât nu aproba un tratament până nu primea suma ”corespunzătoare”. Doctoriţa a fost monitorizată prin sistem audio-video, iar telefonul i-a fost ascultat de oamenii legii. Aşa au aflat că femeia cerea de la pacienţi şi 50 de lei, scrie adevarul.ro.

Şi primea mită pe bandă rulantă, pentru că, aşa cum rezultă din înregistrările video obţinute de anchetatori din perioada în care au monitorizat-o, medicul primea bani de la pacienţii cu cancer sau de la membri ai familiilor acestora la fiecare 10-15 minute, informează ”Monitorul de Suceava”, care prezintă şi orele în care a primit, pe zile, plicurile cu bani.

Iată și: Șase polițiști rutieri din Bacău, acuzați de luare de mită. Cât cereau șoferilor să nu-i amendeze

Acum e în arest la domiciliu

În afară de asta, două denunţuri sunt, parcă, mai şocante decât celelalte. Trei luni a aşteptat un pacient să primească tratamentul care îi ameliora starea. Într-un final, omul a cedat şi i-a spus că face credit în bancă pentru a-i plăti banii ceruţi. Din păcate, medicamentele au venit când omul deja murise.

Mai urmărește și: Capul reţelei de fraudare a examenului auto de la Suceava a dat în judecată DNA. Ce despăgubiri cere polițistul

„Monitorul de Suceava” prezintă şi detaliile mitei duble, cerute pentru două forme de cancer: ”Medicul ar fi pretins şi a primit de la un pacient 100 de lei: pacientul respectiv, care suferea de două forme de cancer, a pus în documentele medicale pe care i le-a înmânat suma de 50 de lei. Medicul a răsfoit documentele, a găsit banii şi i-a dat înapoi spunându-i că are două cancere. Pacientul a pus atunci într-o coală de hârtie împăturită două bancnote de 50 de lei, pe care le-a înmânat medicului, care i-a spus că nu trebuie să se deranjeze, apoi i-a mulţumit”.

Conform oamenilor legii, din aprilie 2022 şi până în ianuarie 2023, medicul ar fi luat de 64 de ori şpagă. Arestată pe data de 20 ianuarie, Curtea de Apel Suceava a eliberat-o şi a trimis-o pentru 25 de zile în arest la domiciliu. Pe durata măsurii preventive, doctoriţa are interdicţia de a mai profesa.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
vedete modeste colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Mihaela Bilic jpg
ludovic orban jpeg
Mircea Eliade Maitreyi webp
banknotes 7850299 1280 jpg
Regele Charles și Regina Camilla Foto Profimedia (3) jpg
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
andreea raicu instagram jpg
copil telefon jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net