Prima zi de vacanță la munte: salvamontiștii au avut 14 intervenții în Poiana Brașov și Masivul Postăvaru

Ultima actualizare:

    Salvamontiștii au fost chemați la 14 cazuri intr-o singură zi Foto: Facebook
Salvamontiștii au fost chemați la 14 cazuri intr-o singură zi Foto: Facebook

17 persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru au avut nevoie, luni, de intervenția salvamontiștilor. Toți turiștii au fost coborâți de pe munte în siguranță.

Una dintre cauzele pentru care au turiștii au rămas blocați pe pârtii este faptul că au depășit ora de închidere a instalațiilor de transport. Mai mult, unii dintre ei nici nu aveau pregătirea necesară pentru nivelul pârtiilor alese.

„O zi cu multe evenimente şi cu multe persoane rămase blocate pe pârtiile de schi din partea superioară a masivului, după închiderea instalaţiilor de transport pe cablu. Astăzi, 01.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 14 cazuri, însumând 17 persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru. Salvatorii montani ajunşi la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, le-au transportat la baza muntelui, unde trei dintre acestea au fost trimise, cu echipajele SMURD venite în sprijin, către unităţile spitaliceşti”, au scris salvamontiștii din Poiana Braşov pe Facebook.

Aceștia recomandă schiorilor începători să nu mai urce în masiv în apropierea orei de închidere a instalaţiilor de transport pe cablu, mai ales dacă nu sunt însoțiți de monitori. Salvamontiștii le recomandă pârtiile destinate începătorilor, de la baza masivului - pârtia Bradu şi pârtia Stadion.

De la începutul sezonului de schi, salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 230 de cazuri, implicând 237 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate, scrie digi24.ro. 

Citește și: 

Salvamontiștii avertizează: Pericol de avalanşă în Munţii Bucegi!

Record de accidentări pe munte, în doar 24 de ore! 108 apeluri la numărul de urgență 112

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net