Procentaj îngrijorător în rândul copiilor ce au căzut pradă tâlhăriilor virtuale

Siguranța on-line reprezintă un subiect important în zilele noastre, iar 24% dintre copii afirmă că contul lor pe rețelele de socializare, de e-mail sau din cadrul unui joc video le-au fost sparte, în timpul pe care aceștia l-au petrecut în spațiul virtual.

copil scoala online elev laptop unsplash jpeg

Conform specialiștilor din cadrul Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Române, un sfert dintre copiii intervievați au afirmat că contul lor de pe rețelele sociale, e-mail sau jocuri video le-a fost spart de hackeri sau din cauza că aceștia au dat mai departe datele lor private pentru logare. 

Câtă încredere au copiii accesând spațiul virtual

De asemenea, potrivit cercetărilor, 54% dintre copii își petrec timpul liber jucându-se în mediul on-line alături de alte persoane, iar 46% afirmă că se joacă și singuri. Cât despre genul copiilor care își petrec timpul jucându-se, se pare că baieții sunt mult mai interesați de această formă de divertisment - 67% dintre aceștia preferă să joace jocuri on-line alături de alte persoane, iar 58% (față de 39%, în cazul fetelor) preferă să joace jocuri în care nu interacționează cu alte persoane.

"Dintre copiii chestionaţi, 24% au afirmat că, de când utilizează internetul, s-au aflat în situaţia de a li se fi spart contul de pe reţelele de socializare, e-mail sau joc online. Băieţii cu vârste mai mari de 14 ani şi cei din mediul urban au fost în mai mare măsură victime ale spargerilor de conturi, comparativ cu celelalte categorii de respondenţi", explică IGPR, potrivit TVR.

În același timp, se pare că studiul are în vedere că 89,4% consideră că sunt destul de bine informați cu privire la riscurile la care se supun accesând internetul, același grad de încredere fiind înregistat atât în mediul rural, cât și în mediul urban. 

Totuși, studiul are în vedere că atât vârsta, naivitatea, cât și nesupravegherea părinților îi fac pe cei mici să fie mai predispuși să fie victima unei esccrocherii în spațiul virtual.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net