Rugăciunea pe care trebuie să o rostești neapărat de Buna Vestire. Deschide porțile raiului și îți calmează sufletul

Ultima actualizare:

Buna Vestire este sărbătoarea pe care credincioșii români o sărbătoresc anual, în data de 25 martie. Ziua de astăzi este însemnată în calendarul ortodox cu cruce roșie, și se spune că în această zi sunt deschise porțile Raiului.

Rugăciunea credincioșilor pentru Buna Vestire. Sursă foto: Arhivă
Rugăciunea credincioșilor pentru Buna Vestire. Sursă foto: Arhivă

Așa cum fiecare sărbătoare are destinată o rugăciune specifică, pentru Buna Vestire românii pot rosti cea mai puternică rugăciune, despre care se spune că deschide ușile Cerului și are puteri miraculoase în rândul credincioșilor.

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce ai zis: «Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și toate celelalte se vor adăuga vouă», dăruiește-mi toate cele de trebuință pentru a merge pe calea mântuirii.

În mâinile Tale este viața mea și fără Tine nu pot cunoaște nici împlinirea și nici bucuria cea adevărată. Știind aceasta, având dorința de a purta crucea căsătoriei, Te rog să mă ajuți să găsesc făptura potrivită alături de care să înfrunt marea vieții acesteia.

Ajută-mă, Doamne, ajută-mă, cum numai Tu mă poți ajuta. De multe ori ispita singurătății mi-a rănit inima, de multe ori diavolul deznădejdii a lovit în poarta sufletului meu. De atâta durere inima mea s-a strâns și nu este nimeni care să-mi aline durerea.

La Tine alerg, Doamne, nădejdea mea, întărirea mea, lumina vieții mele. Ajută-mă să am o familie bineplăcută Ție, o familie peste care să se reverse mulțimea binecuvântărilor Tale.

Ferește-mă, Doamne, de tot răul. Ferește-mă de o alegere greșită. Ferește-mă de minciuni, de răutate, de desfrâu. Să nu mă-nșele frumusețea cea degrab trecătoare, ci să caut mai ales frumusețea sufletească.

Să nu mă orbească dragostea pătimașă, nici să nu mă biruie patimile și poftele. Tu știi, Doamne, nepriceperea si slăbiciunea minții mele. Izbăvește-mă prin harul Tău de neputințele care mă apasă. Vino în ajutorul meu, Iubitorule de oameni!

Dăruiește-mi înțelepciune și răbdare. O, grea este crucea răbdării, și greu îmi este să nu fiu covârșit de ea. Dar în Tine-mi pun nădejdea. Slavă Tatălui și Fiului și Duhului Sfânt. Cinste Maicii Domnului și slavă Sfinților. Amin!”.

Ce se sărbătorește de Buna Vestire

Potrivit informațiilor oferite de crestinortodox.ro, Buna Vestire este sărbătoarea închinată Maicii Domnului și are loc anual, în Postul Paștelui. Sărbătoarea de astăzi mai este cunoscută și sub denumirea de Blagoveștenii, denumire folosită de oamenii din popor.

Este praznicul care marchează ziua în care Sfânta Fecioară Maria a primit din partea Sfântului Arhanghel Gavriil vestea că îl va aduce pe lume pe Mântuitorul Iisus Hristos. Buna Vestire este celebrată anual pe data de 25 martie, întrucât vestea primită de Fecioara Maria a avut loc cu 9 luni înainte de nașterea lui Mesia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net