S-a deschis castelul – muzeu Dracula! Uite ce poți vedea dacă mergi să îl vizitezi

#Exclusiv Click!

Marele domnitor, Vlad Țepeș are propriul castel – muzeu în comuna Arefu din județul Argeș! Asta pentru că de la 1 decembrie muzeul Dracula, după cum a fost denumit, și-a deschis oficial porțile pentru vizitatorii și iubitorii de istorie. Așa că cei prezenți la manifestarea de 1 decembrie s-au putut bucura de momente festive dedicate acelei perioade.

Persoanele care vor să îi pășească pragul castelului – muzeu Dracula trebuie să știe că încă de la intrare pot cumpăra suveniruri drept amintire. După care un etaj mai sus se pot bucura de expoziția de pictură temporară a maestrului Valentin Tănase dar și de o expoziție de costume din perioada domniei sale, la următorul etaj. Însă, pe lângă asta, turiștii care aleg să viziteze castelul – muzeu pot vedea, pe metereze, printr-un telescop, Cetatea Poenari şi peisajul din jurul său.

„Un Castel Dracula în zonă, pentru că Vlad Țepeș a avut o ședere îndelungată aici, pentru că ne aflăm în apropierea Cetății Poenari, despre care se spune că a fost construită la ordinul lui de boierii care au fost luați în zilele Paștelui. E de-al locului numele și îl folosim plătind licență, conform legii. Ducem legenda mai departe denumind castelul Dracula, dar folosim numele de mai mulți ani, de când am extins complexul turistic din zonă. Numele Dracula atrage. Nouă ne trec pragul și turiști români, dar mai ales străini, care vor să descopere ce înseamnă Dracula pentru români”, declară Cristina Stanciu, proprietarul complexului turistic și al castelului – muzeu.

Construcție inedită

Interiorul castelului – muzeu Dracula este unul de poveste! Pereții sunt de piatră și cărămidă pictați de maeștri populari din zona precum și din Bihor și Harghita.

„Ne străduim să oferim vizitatorilor o experiență unică în muzeu, vizita aici să fie ca o lecție de istorie despre domnitorul român, despre legenda Dracula. A fost o investiție consistentă nu numai în bani, ci și în efort să găsim meșteri care să reproducă întocmai un castel, să găsim materiale potrivite, să respectăm restricțiile pandemiei, pentru că șantierul a fost deschis înainte de februarie 2020. Ne-am oprit din a ține evidențele pe la 500-600.000 de euro, pentru că am realizat că nu sumele sunt importante, ci dorința noastră de a oferi turiștilor o modalitate plăcută de a petrece timp când ajung în zonă”, a mai spus Cristina Stanciu proprietarul complexului turistic.

Click! spune

Castelul Dracula se află pe Transfăgărășan, în satul Căpățâneni-Ungureni din comuna Arefu, județul Argeș iar intrarea (biletul – n.r) la castel costă 30 de lei de persoană sau 20 de lei pentru grupuri mai mari de 10 copii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
fete plaja pixabay jpg
fructe si legume 1 jpg
Femeia care a stat 40 de ani langa Arsenie Boca  Povestea cutremuratoare a acesteia  Duhovnicul nu a lasat o sa se omoare 1 jpg
media 147912327094867400 jpg
simfonia apei sursa PMB 768x382 jpg
flori jpeg
cirese pixabay jpg
Janiel Verainer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net