Schimbare importantă pe Magistrala 2. Metrourile vor circula direct între Pipera și Tudor Arghezi

Ultima actualizare:

Reprezentanții Metrorex au anunțat o schimbare importantă ce va afecta una dintre cele mai aglomerate magistrale ale metroului din București, și anume Magistrala 2, care leagă stațiile Pipera de Berceni.

Metrorex. Foto: arhiva.
Metrorex. Foto: arhiva.

Trenurile vor circula direct între Pipera și Tudor Arghezi

De astăzi, 9 mai, circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2, Pipera-Berceni, se va desfășura fără necesitatea transbordării la stația Berceni. Anunțul a fost făcut miercuri de către Metrorex, clarificând că trenurile vor circula direct între stațiile Tudor Arghezi și Pipera.

Această modificare este menită să optimizeze și să faciliteze călătoriile pasagerilor pe această rută intens tranzitată. Intervalul de succedare a trenurilor în orele de vârf de trafic va fi redus la patru minute, ceea ce ar trebui să ofere o frecvență mai mare și mai predictibilă a serviciilor de metrou.

De la un capăt la celălalt al Magistralei 2 se vor face în jur de 30 de minute

Potrivit informațiilor furnizate de Metrorex, timpul de parcurs al trenurilor de metrou de la un capăt la celălalt al Magistralei 2 va fi de aproximativ 30 de minute. Acest lucru va fi deosebit de benefic pentru călătorii care folosesc această rută pentru a traversa orașul în timp util și eficient.

Decizia de a elimina necesitatea transbordării la stația Berceni vine în contextul eforturilor continue de îmbunătățire a serviciilor de transport public din București. 

În noiembrie 2023 a fost inaugurată stația de metrou Tudor Arghiezi

Stația de metrou Tudor Arghezi a fost inaugurată în noiembrie 2023. Inițial, trenurile de metrou circulau într-un sistem pendulă, la intervale de opt minute, către noua stație de metrou Tudor Arghezi de pe Magistrala 2. Construcția stației a fost realizată de Primăria Sectorului 4 în parteneriat cu Metrorex.

În apropierea stației de metrou s-a amenajat o parcare park&ride cu 350 de locuri, unde rezidenții din Popești-Leordeni, Berceni și alte localități învecinate pot lăsa mașina și continua călătoria către centrul Capitalei cu metroul.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
foame furculita apetit shutterstock
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net