Schimbarea importantă impusă de ANPC! Ce trebuie să știe românii care cumpără fructe și legume

Vânzătorii de fructe și legume din țara noastră trebuie să știe că o schimbare importantă va urma să fie pusă în aplicare de către autorități! Mai precis, va fi necesară afișarea clară a prețului și a denumirii produselor, în limba română, iar pe lângă acest lucru, trebuie să fie prezentate și alte informații importante!

Anumite informații vor trebui să fie afișate cumpărătorilor
Anumite informații vor trebui să fie afișate cumpărătorilor

Mai precis, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, pe lângă numele și prețul produsului, afișate în limba română, vânzătorii de fructe și legume vor trebui să pună la dispoziția publicului informații precum țara de origine a produselor, producătorul, cât și calibrul.

Aceste modificări se datorează unui ordin pus în consultare de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Propuneri și observații pentru îmbunătățirea ordinului vor putea fi trimise către ANPC până pe data de 25 mai 2024. Apoi, după 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, documentul va urma să intre în vigoare.

Schimbarea pe care trebuie să o știe comercianții de fructe și legume

„Având în vedere rezultatele acţiunilor de control pe tematica de legume-fructe, am considerat că este necesară o informare cât mai clară a consumatorilor pe etichetele produselor care se comercializează în pieţe, astfel încât abrevierile ţărilor de origine, calitatea/calibrul produsului şi numele producătorului să fie clare şi uşor de identificat de către consumatori, fără a crea confuzie sau a furniza acestora informaţii contradictorii despre produs”, a explicat, conform sursei, președintele interimar ANPC, Sebastian Hotca.

Măsura luată de ANPC a fost deja lăudată de Sorin Mierlea, președintele Asociației InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor. „În momentul în care discutăm despre produse agroalimentare, tip legume și fructe, faptul că ele trebuie să aibă un anumit standard, o anumită calitate și să nu plătim calitatea a doua la calitatea a treia, cred că este un lucru de bun-simț și de normalitate”, a spus acesta. El a mai spus că măsura reprezintă un mare pas înainte și că este păcat că au fost necesari 30 de ani pentru ca un astfel de ordin să fie pus în aplicare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net