Schimbări majore pentru profesori! Riscă să-și piardă locul de muncă, dacă fac meditații

Ministerul Educației se află în fața unei adevărate provocări: reformarea învățământului preuniversitar, iar una dintre regulile cu care vine noul proiect de lege îi are în vedere pe profesorii care oferă meditații. 

profesori meditatii 655x360 jpeg

Proiectul de lege prevede ca obiectivitatea în procesul de predare - evaluare trebuie să fie imperativă. Astfel, personalului didactic îi este interzis să desfășoare activități de meditare cu elevii pe care-i are la clasă, notează Adevărul.  

Profesorii, fără loc de muncă

Așadar, încălcarea acestor prevederi va putea fi considerată abatere disciplinară și, conform prevederilor din Codul Muncii, va fi cercetată. 

Citește și: Ministrul Câmpeanu vrea noi teste pentru elevi, până la sfârșitul anului școlar

Astfel, proiectul de lege prezintă și repercusiunile ce vor fi aduse profesorilor ce se abat de la această normă. În funcție de gravitate, se va considera abatere disciplinară ce poate fi pedepsită cu avertisment sau cu diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul. 

De asemenea, proiectul prezintă posibilitatea de suspendare a cadrului didactic, pe o perioadă de până la 3 ani, în care se suspendă și dreptul de a se înscrie la un concurs pentru ocuparea funcției didactice superioare sau pentru obținerea gradelor. Nici funcțiile de conducere nu scapă de această prevedere, nici funcțiile de conducere, de îndrumare sau control pot fi suspendate. 

Vezi și: Când încep înscrierile în învățământul preșcolar. Reguli noi pentru creșe

De altfel, în funcție de gravitatea cazului, după cercetarea disciplinară a cadrului didactic se poate dispune chiar și desfacerea contractului individual de muncă.

În cele din urmă, dacă proiectul de lege ce prevede reformarea sistemului educațional se va aproba, colegiile naționale din țară vor putea chiar să organizeze examene de admitere pentru maximum 90% din numărul de locuri. 

Astfel, chiar și la elaborarea subiectelor sau metodologiei de organizare a concursului nu se vor putea implica cadrele didactice ce fac meditații cu elevii ce finalizează clasa a VIII-a și doresc să susțină examenul de admitere. 

Dacă cadrele didactice nu doresc să respecte această lege, riscă să-și piardă titularizarea. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net