Se schimbă Codul Rutier 2022. Un nou sistem de amenzi pentru șoferi

Codul rutier 2022 se poate schimb─â. ╚śoferii trebuie s─â fie mai aten╚Ťi pe str─âzi, iar asta pentru c─â autorit─â╚Ťile implementeaz─â un nou sistem de amenzi.

image
Codul rutier 2022 se poate schimba. Amenzile sunt usturătoare pentru români. Sursa foto: Antena 3

Proiectul de lege ├«n ceea ce prive╚Öte codul rutier 2022 este adoptat de Senat, iar dac─â va fi acceptat ╚Öi de Camera Deputa╚Ťilor, iar ulterior postat ├«n Monitorul Oficial, ╚Öoferii vor fi nevoi╚Ťi s─â fie mult mai aten╚Ťi la drumuri. Codul rutier 2022 prevede un sistem de amenzi nou pentru ╚Öoferii care ├«ncalc─â regulile de circula╚Ťie. Cu acest sistem de amenzi este mulkt mai vigilent, iar ╚Öoferii vor fi prin╚Öi mai rapid ╚Öi des dac─â nu respect─â circula╚Ťia pe drumurile publice.

Se schimbă Codul Rutier 2022. Un nou sistem de amenzi pentru șoferi

Sistemul de amenzi este sus╚Ťinut de amplasarea pe drumurile publice mai multe camere video monitorizate de Poli╚Ťia Rom├ón─â, care vor urm─âri mai u╚Öor cine ├«ncalc─â legea ╚Öi cine nu. De╚Öi nu a fost discutat ├«n plen ╚Öi suspus votului, proiectul de lege ├«n ceea ce prive╚Öte schimbarea codului rutier a fost adoptat t─âcit de Senat. 

├Än propunerea adoptat─â de Senat ├«n ceea ce prive╚Öte modific─ârile codului rutier 2022 este vorba despre un sistem de camere de supraveghere implementate la nivel na╚Ťional, pe toate drumurile na╚Ťionale. ╚śoferii care nu vor respecta legisla╚Ťia rutier─â vor fi amenda╚Ťi mai u╚Öor, prin prisma imaginile ob╚Ťinute de camerele de luat vederi, fixe sau mobile.

Acest sistem video de monitorizare a traficului pe drumurile na╚Ťionale vor trimite automat imagini din momentul ├«n care a fost ├«nc─âlcat─â legea tocmai c─âtre ╚Öoferul iresponsabil, cu tot cu amend─â ╚Öi procesul verbal.

ÔÇ×Dispozitivele de detec┼úie se amplaseaz─â cu prioritate pe drumurile cu o rat─â ridicat─â a accidentelor rutiere pe baza unor analize de risc. Indicatoarele de avertizare a prezen┼úei dispozitivului de detec┼úie se instaleaz─â ├«naintea locului dispunerii dispozitivului de detec┼úie, la o distan┼ú─â de maximum 50 m ├«n localit─â┼úi, ├«ntre 100 m ┼či 250 m ├«n afara localit─â┼úilor, respectiv ├«ntre 500 m ┼či 1.000 m pe autostr─âzi ┼či drumuri expres. C├ónd condi┼úiile din teren impun amplasarea la o distan┼ú─â mai mare, sub indicator se instaleaz─â un panou adi┼úional ┬źDistan┼úa ├«ntre indicator si locul dispunerii dispozitivului de detec┼úie┬╗", se arat─â ├«n proiectul de lege adoptat de Senat.

Procesul-verbal de amendare va fi comunicat ├«n 90 de zile calendaristice, fie prin po╚Öt─â, fie prin e-mai. Amenzile primite de ╚Öoferi ├«n urma implement─ârii noului cod rutier 2022 vor fi achitate ├«n 90 de zile, ├«ntr-un cont creat ├«n acest sens, scrie Antena3.

bote bal contesa JPG
roland stanescu jpg
Tiriac
image png
01 jpg
Ricky Martin sexy la plaj─â (6) jpg
michael o leary sef ryanair scumpiri webp
FotoJet jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac chinezesc jpeg
michael o leary sef ryanair scumpiri webp
anpc litoral mancare restaurante litoral
nephentes pudica jpg
instagram social media jpg
VPN jpg