Se schimbă Codul Rutier 2022. Un nou sistem de amenzi pentru șoferi

Ultima actualizare:

Codul rutier 2022 se poate schimbă. Șoferii trebuie să fie mai atenți pe străzi, iar asta pentru că autoritățile implementează un nou sistem de amenzi.

Codul rutier 2022 se poate schimba. Amenzile sunt usturătoare pentru români. Sursa foto: Antena 3
Codul rutier 2022 se poate schimba. Amenzile sunt usturătoare pentru români. Sursa foto: Antena 3

Proiectul de lege în ceea ce privește codul rutier 2022 este adoptat de Senat, iar dacă va fi acceptat și de Camera Deputaților, iar ulterior postat în Monitorul Oficial, șoferii vor fi nevoiți să fie mult mai atenți la drumuri. Codul rutier 2022 prevede un sistem de amenzi nou pentru șoferii care încalcă regulile de circulație. Cu acest sistem de amenzi este mulkt mai vigilent, iar șoferii vor fi prinși mai rapid și des dacă nu respectă circulația pe drumurile publice.

Se schimbă Codul Rutier 2022. Un nou sistem de amenzi pentru șoferi

Sistemul de amenzi este susținut de amplasarea pe drumurile publice mai multe camere video monitorizate de Poliția Română, care vor urmări mai ușor cine încalcă legea și cine nu. Deși nu a fost discutat în plen și suspus votului, proiectul de lege în ceea ce privește schimbarea codului rutier a fost adoptat tăcit de Senat. 

În propunerea adoptată de Senat în ceea ce privește modificările codului rutier 2022 este vorba despre un sistem de camere de supraveghere implementate la nivel național, pe toate drumurile naționale. Șoferii care nu vor respecta legislația rutieră vor fi amendați mai ușor, prin prisma imaginile obținute de camerele de luat vederi, fixe sau mobile.

Acest sistem video de monitorizare a traficului pe drumurile naționale vor trimite automat imagini din momentul în care a fost încălcată legea tocmai către șoferul iresponsabil, cu tot cu amendă și procesul verbal.

„Dispozitivele de detecţie se amplasează cu prioritate pe drumurile cu o rată ridicată a accidentelor rutiere pe baza unor analize de risc. Indicatoarele de avertizare a prezenţei dispozitivului de detecţie se instalează înaintea locului dispunerii dispozitivului de detecţie, la o distanţă de maximum 50 m în localităţi, între 100 m şi 250 m în afara localităţilor, respectiv între 500 m şi 1.000 m pe autostrăzi şi drumuri expres. Când condiţiile din teren impun amplasarea la o distanţă mai mare, sub indicator se instalează un panou adiţional «Distanţa între indicator si locul dispunerii dispozitivului de detecţie»", se arată în proiectul de lege adoptat de Senat.

Procesul-verbal de amendare va fi comunicat în 90 de zile calendaristice, fie prin poștă, fie prin e-mai. Amenzile primite de șoferi în urma implementării noului cod rutier 2022 vor fi achitate în 90 de zile, într-un cont creat în acest sens, scrie Antena3.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net