Șoferi, mare atenție! Aceste 3 greșeli v-ar putea lăsa fără permis

Este important ca șoferii să fie conștienți de responsabilitățile lor în trafic și să respecte regulile și legile rutiere. Conducerea prudentă și responsabilă este esențială pentru siguranța tuturor participanților la trafic și pentru menținerea permisului de conducere. 

 Neacordarea priorității pietonilor te va lasă fără permis. Foto: Click.
Neacordarea priorității pietonilor te va lasă fără permis. Foto: Click.

Neacordarea priorității pietonilor 

Neacordarea priorității pietonilor este, într-adevăr, o problemă comună în multe țări, inclusiv în România, și poate duce la accidente grave sau chiar fatale. În România, conform Codului Rutier, pietonii au întotdeauna prioritate la traversarea străzii pe trecerile de pietoni sau în apropierea acestora, iar șoferii au obligația de a opri vehiculele pentru a le permite pietonilor să traverseze în siguranță. Încălcarea acestei reguli poate avea consecințe grave pentru pietoni și poate duce la suspendarea permisului șoferului pentru o perioadă de 3- de zile. 

Neacordarea priorității vehiculelor

În plus, o altă abatere des întâlnită este neacordarea priorității vehiculelor. Neacordarea priorității vehiculelor în intersecții semnalizate sau nesemnalizate este, într-adevăr, o problemă comună în trafic și poate duce la situații periculoase și accidente.

În intersecțiile marcate cu semnul STOP, vehiculele trebuie să oprească complet înainte de a intra în intersecție și să acorde prioritate vehiculelor care se apropie din alte direcții. La intersecțiile marcate cu semnul "cedează trecerea," șoferii trebuie să reducă viteza și să acorde prioritate vehiculelor care au intrat în intersecție sau se apropie din dreapta.

În absența semnalelor de circulație sau a indicatoarelor, se aplică regula priorității de dreapta.. Aceasta înseamnă că șoferii trebuie să acorde prioritate vehiculelor care vin din dreapta lor, cu excepția cazului în care există alte semnale de circulație care stabilesc altfel.

Și pentru această abatere Poliția suspendă permisul pentru o lună.

Depășirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime legale

Depășirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime legale în România este o încălcare gravă a regulilor de circulație și poate avea consecințe serioase, precum suspendarea permisului pentru 30 de zile.

Și la o viteză de 81 km/h printr-o zonă unde aceasta e limitată la maximum 30 km/h se rămâne o lună fără carnet. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net