SRI recrutează hackeri. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Ne confruntăm cu tot mai multe probleme legate de securitatea digitală în zilele noastre, iar tot mai multe instituții își îndrumă angajații să-și instaleze sisteme de protecție împotriva atacurilor cibernetice.

Recent, chiar și site-urile guvernamentale ale Ucrainei au fost victimele unui atac cibernetic, oficialii din partea guvernului ucrainean și al Statelor Unite suspectând hackerii ruși de acest atac.

hackeri sri png

De ce ai nevoie ca să ajungi hacker la SRI?

Cu cât influența Rusiei crește în această zonă a Europei, SRI se pregătește să-și consolideze site-urile și alte instituții aferente cu ajutorul hackerilor profesioniști care se pot angaja, în mod legal, în sluja instituțiilor guvernamentale.

”Pentru a fi ofiţer în SRI trebuie să îndeplineşti mai multe condiţii, una este să termini o facultate, şi atunci cei care sunt.. mulţi hackeri nu termină o facultate, dar care sunt foarte buni şi recunoaştem lucrul acesta…”, a explicat oficialul. Până și purtătorul de cuvânt al SRI a atras atenția asupra penibilului întregii situații. ”Păi, pe o zonă tehnică nu ţi se pare că este cam aiurea? Adică de ce trebuie să… dacă băiatul respectiv este foarte, foarte bun tehnic…”, a transmis Anton Rog - șeful Centrului Național Cyberint, conform Digi24.

De asemenea, acesta a mai transmis într-un schimb de discuții cu Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI, că legislația din România necesită o diplomă a unei instituții superioare de învățământ pentru a te putea angaja în SRI.

Chiar și așa, Antog Rog a mai adus în discuție și posibilitatea ca SRI să trimită hackerii la facultate. Dacă nu, există posibilitatea ca statul român să se „împrietenească” cu aceștia, fiind considerați „white hat” de către cei din Serviciul Român de Informații, aceste demersuri fiind necesare pentru a proteja România. De asemenea, s-a subliniat ideea că hackerii nu pot fi angajați ca sursă externă, dacă nu au o diplomă de studii superioare. Totuși, legea din România permite ca instituția SRI să angajeze hackeri în mod legal, iar SRI este dispus să lucreze cu aceștia, dacă îi pot angaja.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net