SRI recruteaz─â hackeri. Ce condi╚Ťii trebuie s─â ├«ndepline╚Öti

26 ianuarie 2022

Ne confrunt─âm cu tot mai multe probleme legate de securitatea digital─â ├«n zilele noastre, iar tot mai multe institu╚Ťii ├«╚Öi ├«ndrum─â angaja╚Ťii s─â-╚Öi instaleze sisteme de protec╚Ťie ├«mpotriva atacurilor cibernetice.

Recent, chiar și site-urile guvernamentale ale Ucrainei au fost victimele unui atac cibernetic, oficialii din partea guvernului ucrainean și al Statelor Unite suspectând hackerii ruși de acest atac.

hackeri sri png

De ce ai nevoie ca s─â ajungi hacker la SRI?

Cu c├ót influen╚Ťa Rusiei cre╚Öte ├«n aceast─â zon─â a Europei, SRI se preg─âte╚Öte s─â-╚Öi consolideze site-urile ╚Öi alte institu╚Ťii aferente cu ajutorul hackerilor profesioni╚Öti care se pot angaja, ├«n mod legal, ├«n sluja institu╚Ťiilor guvernamentale.

ÔÇŁPentru a fi ofi┼úer ├«n SRI trebuie s─â ├«ndepline┼čti mai multe condi┼úii, una este s─â termini o facultate, ┼či atunci cei care sunt.. mul┼úi hackeri nu termin─â o facultate, dar care sunt foarte buni ┼či recunoa┼čtem lucrul acestaÔÇŽÔÇŁ, a explicat oficialul. P├ón─â ╚Öi purt─âtorul de cuv├ónt al SRI a atras aten╚Ťia asupra penibilului ├«ntregii situa╚Ťii. ÔÇŁP─âi, pe o zon─â tehnic─â nu ┼úi se pare c─â este cam aiurea? Adic─â de ce trebuie s─âÔÇŽ dac─â b─âiatul respectiv este foarte, foarte bun tehnicÔÇŽÔÇŁ, a transmis Anton Rog - ╚Öeful Centrului Na╚Ťional Cyberint, conform Digi24.

De asemenea, acesta a mai transmis ├«ntr-un schimb de discu╚Ťii cu Ovidiu Marincea, purt─âtor de cuv├ónt al SRI, c─â legisla╚Ťia din Rom├ónia necesit─â o diplom─â a unei institu╚Ťii superioare de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt pentru a te putea angaja ├«n SRI.

Chiar ╚Öi a╚Öa, Antog Rog a mai adus ├«n discu╚Ťie ╚Öi posibilitatea ca SRI s─â trimit─â hackerii la facultate. Dac─â nu, exist─â posibilitatea ca statul rom├ón s─â se ÔÇ×├«mprieteneasc─âÔÇŁ cu ace╚Ötia, fiind considera╚Ťi ÔÇ×white hatÔÇŁ de c─âtre cei din Serviciul Rom├ón de Informa╚Ťii, aceste demersuri fiind necesare pentru a proteja Rom├ónia. De asemenea, s-a subliniat ideea c─â hackerii nu pot fi angaja╚Ťi ca surs─â extern─â, dac─â nu au o diplom─â de studii superioare. Totu╚Öi, legea din Rom├ónia permite ca institu╚Ťia SRI s─â angajeze hackeri ├«n mod legal, iar SRI este dispus s─â lucreze cu ace╚Ötia, dac─â ├«i pot angaja.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
00032 jpg
salariu copy jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
irinel columbeanu
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
bone ferenc criminal bihor motiv crima 770454 webp
telefon jpeg
shaorma jpeg
Pensionari din România jpg
crima spania png
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell