Stațiunea din România care a renăscut. E o destinație ideală de vacanță în 2024, dacă vrei să scapi de aglomerație

Țara noastră este o adevărată comoară, atunci când vine vorba despre potențialul turistic pe care îl are. Iar o anumită stațiune anume din România a renăscut, devenind una dintre destinațiile perfecte de vacanță din acest an. Tot mai mulți români vin aici pentru a se putea bucura de aerul curat și de frumusețile din jur.

Stațiunea Bazna poate fi o alegere perfectă pentru vacanță / foto: Wikipedia
Stațiunea Bazna poate fi o alegere perfectă pentru vacanță / foto: Wikipedia

Este vorba despre stațiunea Bazna, care a devenit faimoasă în rândul românilor pentru apele curative de aici, ce pot trata diverse boli. Stațiunea se află în localitatea cu același nume, aflată la doar câțiva kilometri de Mediaș, iar potrivit informațiilor de la evz.ro, până aproape de anii 1980, acest loc a fost locuit de etnici sași, lucru ce încă poate fi observat chiar și de către turiștii din ziua de astăzi.  

Arhitectura caselor din Bazna este una superbă, iar locuințele oamenilor sunt toate aliniate. Mai mult decât atât, turiștii pot citi pe frontispiciul caselor anul în care a fost ridicată, cât și de către cine. Iar pe vârful unei coline din localitate, turiștii pot admira Biserica Evanghelică din Bazna.

Stațiunea tot mai populară printre turiștii români

Pe o altă colină din zonă, turiștii pot ajune și la stațiunea în sine. Aici există și un hotel ce funcționează și ca un complex balnear. Turiștii care vin aici au la dispoziție mai multe bazine interioare, dar și exterioare, unde au parte de apă sulfuroasă, încălzită. Ruinele fostei stațiuni de aici pot fi, de asemenea, văzute de către cei care trec prin zonă.

Printre bolile care pot fi tratate de către apa de la Bazna se numără spondiloze, probleme ginecologice, artroze, reumatism, cât și diferite afecțiuni provocate de stres. Calitatea apei de aici a fost remarcată de peste un secol, în anul 1814 fiind începută construcția primei stațiuni balneare de la Bazna. Din această zonă mai este extrasă și faimoasa sare de Bazna, care este recomandată în terapiile pentru diferite boli reumatice, dar chiar și pentru probleme ale sistemului nervos, cât și pentru bolile ginecologice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net