„Sunt măgari: eu dau bani pe bucată și ei îmi plătesc pe kilogram”. Problemele sistemului SGR, tot mai vizibile

În ciuda faptului că politicienii promit realizări și eforturi în ceea ce privește colectarea ambalajelor, realitatea este cu totul alta. Problemele sunt tot mai vizibile: aparatura se blochează frecvent, uneori și de trei ori în 5 minute, angajați obosiți și infrastructură neadecvată, plus costuri greu de suportat pentru micii comercianți.

Hibele sistemului SGR, nerezolvate nici la 8 luni de la lansare / foto: arhiva Click!
Hibele sistemului SGR, nerezolvate nici la 8 luni de la lansare / foto: arhiva Click!

Da, avem contract pentru sistemul SGR. Dar vin să ia sacii doar la comanda făcută pe site, că altfel n-ai cum să dai de ei. Sunt măgari: eu dau bani pe bucată (50 de bani se returnează clientului pentru fiecare ambalaj înapoiat gol – n. red.) și ei îmi plătesc pe kilogram.

Bei o bere la mine, eu îți scad ăia 50 de bani, că-mi lași sticla. Aștia de la SGR mi-au zis: Primiți saci contra cost și puneți (umpleți – n.r.) până la semn, ca să aibă măcar 25 de kilograme. Apoi iau sacii și îi aruncă în dubă. Sunt curios cât o să-mi dea pe kilogram, că până acum nu mi-au dat niciun ban, doar au luat sacii cu sticlele”, a declarat un mic comerciant dintr-un sat din apropierea Bucureștiului, pentru adevărul.ro.  

De asemenea, în ceea ce privește costurile cu sacii, omul a dezvăluit că a plătit 85 de lei pe 30 de saci pentru ciob și încă 56 de lei pe 30 de saci pentru plastic. În total, 175 de lei pe lună.   

„Sistemul ăsta e făcut prost. Câștigă numai ei!”

Eu nu știu dacă o să-mi scot vreodată pârleala cu afacerea ăstora. Eu am plătit 175 de lei, că mi-au cerut 85 de lei pe 30 de saci pentru ciob și încă 56 de lei pe 30 de saci pentru plastic. Plus sigiliile. 175 de lei pe lună, că nu îți dă voie să faci o comandă mai mică de 30 de saci. Nici băieții ăia (angajații care au venit să îi facă instructajul privind comanda de consumabile pe care trebuie să o facă – n.red.) nu știu de capul lor. Mie cine-mi dă banii pe saci”, a mai spus micul comerciant.

Bărbatul s-a plâns că a încheiat contractul de teama unei amenzi. De asemenea, a menționat că aplicația de pe telefon nu funcționează și este nevoit să apeleze la diferite persoane care au laptop să îl lase să dea comanda sau să îi cheme să ia sacii.

Aplicația nu merge de niciun fel pe telefon. Doar pe laptop. Dar nu mă-ndur să dau atâția bani pe un laptop. Mă rog și eu de unul de altul să mă lase să le folosesc laptopul să fac comanda de saci și să-i chem să îi ridice. Au dat amenzi în localitatea vecină, de zeci de milioane (lei vechi – n. red.)... Sistemul ăsta e făcut prost. Câștigă numai ei! Eu nu-mi recuperez nici măcar banii pe saci”, a adăugat omul.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ccf2ec4a 1981 409f 83e8 f7e4b5926647 jpg
masina de spalat webp
Două anotimpuri în România. FOTO observatoruph.ro
image png
drone record guinness china jpg
papa francisc jpg
laza 1 jpg
biserica neagra obiective turistice orasul brasov 6 2048x1536 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net