Telefonul ieftin pe care Poliția îl detestă! Modelul a fost folosit de Cherecheș, dar și de dealerii de droguri

Ultima actualizare:

Cătălin Cherecheș avea la el mai multe documente, mii de euro cash, dar și un telefon neobișnuit. Folosea un model Nokia 150, din 2023, care costă în magazine în jur de 200 de lei. Se pare că astfel de dispozitive sunt preferate de interlopi, deoarece au terminale simple, nu ca cele de la iPhone-uri sau Android.

Care este telefonul pe care preferă să îl folosească interlopii Foto: Shutterstock
Care este telefonul pe care preferă să îl folosească interlopii Foto: Shutterstock

Cherecheș avea la el un telefon Nokia 150, model 2023

În momentul în care a fost prins de autoritățile din Germania, Cătălin Cherecheș avea la el un telefon mobil Nokia 150, model 2023, care costă 200 de lei în magazin, scrie Antena3 CNN.ro. Telefonul cu memorie RAM de 4 MB, 2G și Dual SIM este folosit uneori de dealerii de droguri, pentru a-și desfășura afacerile "în tihnă". 

Mai mult, cu o baterie de lungă durată, terminalul Nokia este numai bun de folosit în timpul unei asemenea „evadări”. De asemenea, este cunoscut faptul că infractorii preferă terminale simple, nu cele mai noi iPhone-uri sau Android. Pe lângă acest tip de telefon, Cătălin Cherecheș a mai luat cu el 3.000 de euro și patru documente de identitate, potrivit Gândul.ro.

Telefonul Nokia 8210, preferat și de dealerii de droguri

Traficanții de droguri din Marea Britanie cumpără de obicei modele Nokia vechi, de exemplu 8210, deoarece pot fi urmărite mai greu de autorități: „Pot avea încredere într-un Nokia vechi”, a declarat unul dintre acești indivizi, potrivit Vice.

Telefonul perfect pentru buzunar, lansat în 1999, nu are Bluetooth, conectivitate sau wi-fi – ceea ce înseamnă că nimeni nu te poate spiona prin el – dar e echipat cu tehnologie infraroșu, care permite transferul rapid de informații când dealerii trebuie să-și schimbe telefonul. Are și o baterie care ține super mult, lucru foarte util atunci când îți petreci majoritatea timpului sunând clienți ca să-i întrebi unde au parcat.

Nokia 8210, telefon popular în închisori

A fost dezvăluit la a 30-a aniversare a brandului de fashion Kenzo din Paris și a fost cel mai mic și mai ușor Nokia lansat vreodată. A devenit un telefon popular în închisori, pentru că vizitatorii îl puteau transporta cu ușurință în anus.

Un dealer din Handsworth, Birmingham – care mi-a zis că-l cheamă K2 – mi-a spus așa: „Am trei telefoane Nokia 8210 și am înțeles că pot avea încredere în ele, spre deosebire de iPhone și telefoanele astea noi, prin care poliția te poate găsi foarte ușor."

image
image
image
image
image
image
Japonia afectata de un cutremur de 7,5 grade  Foto Profimedia (5) jpg
Caligula, cel mai nebun împărat din istorie jpeg
Frauda la casele de pariuri 1 jpg
afacere florarescu facebook jpg
ninsoare jpeg
man at supermarket jpg
tanara din indonezia jpg
iaurt grecesc
image
actualitate.net
image
actualitate.net