Toată România este sub cod galben de căldură extremă. Câte grade vor fi astăzi, 8 iulie

România se confruntă din nou cu un val de căldură extremă, începând de astăzi (luni), 8 iulie. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare de cod galben pentru mai bine de jumătate din țară, anunțând temperaturi foarte ridicate și disconfort termic accentuat.

România se confruntă din nou cu un val de căldură extremă. Foto: arhiva.
România se confruntă din nou cu un val de căldură extremă. Foto: arhiva.

Cod galben de căldură extremă

Un val de aer cald va acoperi aproape toate regiunile țării, aducând temperaturi de peste 37 de grade Celsius. Estimările meteo indică faptul că valul de căldură se va intensifica pe măsură ce săptămâna avansează. Regiunile cele mai afectate de codul galben includ Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei.

Disconfortul termic va atinge niveluri ridicate, cu temperaturi maxime de 35 până la 37 de grade Celsius și indicele de temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Această situație va persista până la finalul săptămânii, extinzându-se treptat peste întreaga țară.

Prognoza pentru astăzi

Luni, 8 iulie, vremea se va menține călduroasă, iar canicula se va instala în mai multe regiuni din România. Pe lângă temperaturile extrem de ridicate, local se vor înregistra și averse de ploaie, cel mai probabil în a doua parte a zilei. Temperaturile maxime vor atinge 36 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Minimele termice vor varia între 9 și 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, în timp ce în Delta Dunării, minimele vor fi cuprinse între 24 și 25 de grade Celsius. În București, canicula va fi resimțită încă de la primele ore ale dimineții, cu temperaturi maxime de 36 de grade și minime între 18 și 20 de grade în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Va fi caniculă și pe litoral

La malul Mării Negre, canicula va fi la fel de prezentă luni, 8 iulie. Disconfortul termic va fi ridicat, iar cerul se va menține senin, cu vânt slab și moderat. Temperaturile maxime vor ajunge până la 34 de grade Celsius, iar noaptea va fi tropicală, cu minime între 21 și 25 de grade. În apa mării, temperatura va oscila între 25 și 27 de grade.

În aceste condiții de căldură extremă, este esențial ca populația să ia măsuri de protecție pentru a evita efectele negative asupra sănătății. Este recomandat să evitați expunerea prelungită la soare, să purtați haine lejere și deschise la culoare, să vă hidratați corespunzător și să petreceți cât mai mult timp în spații răcoroase.

În concluzie, România se află sub influența unui val de căldură extremă, cu temperaturi de peste 37 de grade Celsius și disconfort termic accentuat. Avertizarea de cod galben emisă de ANM subliniază necesitatea de a lua măsuri de precauție pentru a face față acestei perioade caniculare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
morile de apa Rudaria  jpg
Tu știi ce electrocasnice sunt folositoare în fiecare bucătărie TOP 5 achiziții de făcut +Bucătărie modernă jpeg
sibiu cea mai veche denumire jpg
semnul intrebarii  jpg
imobiliare blocuri pixabay jpg
Tecuri Foto comuna baru Facebook (4) jpg
acc a2 jpg
colier videanu cartier  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net