Tragedie în Capitală. O persoană s-a aruncat în fața metroului și a murit

Ultima actualizare:

Un bărbat și-a pus capăt zilelor, aruncându-se în fața metroului din stația Unirii (din București), iar echipajele de intervenție, deși au ajuns rapid la fața locului, nu au mai putut face nimic pentru a salva viața persoanei.

Stația Unirii. Foto: arhiva.
Stația Unirii. Foto: arhiva.

Circulația trenurilor a fost suspendată

Metrorex a fost nevoită să suspende circulația trenurilor pentru a permite intervenția echipajelor de salvare. Potrivit oficialilor companiei Metrorex, tragedia a avut loc la stația de metrou Piața Unirii 2, pe direcția Pipera. Persoana decedată este un bărbat, iar autoritățile au confirmat că acesta și-a pus capăt zilelor prin tentativa de suicid.

SMURD și pompierii au intervenit prompt

Serviciile de urgență, inclusiv SMURD și pompierii, au fost imediat alertate și au intervenit prompt. Cu toate eforturile depuse, bărbatul a fost declarat decedat pe loc. În aceste momente tragice, pompierii au reușit să extragă corpul neînsuflețit și acesta urmează să fie transferat la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Sursa de energie electrică a fost oprită, iar în prezent, echipele de intervenție au reușit să elibereze victima de sub roțile trenului, însă nu a mai putut fi salvată. La locul incidentului, intervin forțe considerabile, printre care se numără Detașamentul Special de Salvatori, SMURD, și echipa de salvatori de la Metrorex.

La data de 12 februarie, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București- Brigada de Poliție pentru Transportul Public a fost sesizată, în jurul orei 11.45, cu privire la faptul că, într-o stație de metrou, din Sectorul 3, o persoană, posibil bărbat, s-ar afla pe calea de rulare a metroului, în timp ce acesta intra în stație. Polițiștii s-au deplasat cu operativitate la fața locului și au constatat că cele sesizate se confirmă.

De asemenea, echipajele de prim-ajutor, sosite la fața locului, au intervenit pentru extragerea  persoanei în cauză. În prezent, sunt în derulare activități de salvare a victimei. Cercetările sunt continuate de Brigada de Politie pentru Transportul Public - Serviciul Poliției Metrou, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis Poliția în urmă cu scurt timp.

Anchete pentru a descoperi cu exactitate circumstanțele acestui incident șocant

Atât compania Metrorex, cât și autoritățile abilitate au anunțat că vor iniția o anchetă detaliată pentru a elucida cu exactitate circumstanțele care au dus la acest incident tragic. În paralel, se va acorda sprijin psihologic echipei de metrou și celor implicați în gestionarea situației, întrucât evenimente de acest gen pot avea un impact semnificativ asupra sănătății mentale a personalului și a martorilor.

Metrorex informează că astăzi, 12.02.2024, în jurul orei 11:39, în stația de metrou Piața Unirii 2, pe direcția Pipera a avut loc o tentativă de suicid. 

Personalul Metrorex a anunțat SMURD pentru intervenție. Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă de cercetare pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul. 

Vom reveni cu detalii referitoare la circulația trenurilor”, conform informațiilor transmise de către Metrorex. 

image
image
image
image
image
image
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
1 gulii umplute jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net