Traseul din România care a fascinat turiștii: „Cel mai frumos drum pe care am fost”. Este ideal pentru cicliști și motocicliști, cu peisaje de vis și mănăstiri vechi de secole

România este plină de locuri superbe, dar unul dintre ele a atras atenția în mod special turiștilor. Locul este asemănat cu peisajele celebre din Elveția și a devenit rapid o destinație de top pentru iubitorii de natură și aventură. Unde se află acest colț de rai?

image

Drumul Transapuseana, aflat prin Munții Trascău și Metaliferi, a devenit un punct de atracție în România, după ce a fost modernizat complet. După patru ani de lucrări și o investiție impresionantă de 358 de milioane de lei, DJ 107I leagă municipiul Aiud de satul Cerbu, din comuna Bucium, județul Alba, pe o distanță de 78,42 kilometri, potrivit infomarțiilor furnizate de „Libertatea.ro”. Modernizarea acestui drum județean a readus la viață satele izolate din Apuseni și a pus zona pe harta turistică a României!

Transapuseana amintește de peisajul superb din Elveția

Turiștii sunt fascinați de frumusețea acestui drum care traversează localitățile Aiudul de Sus, Râmeţ, Brădeşti, Geogel, Măcăreşti, Bârleşti Cătun, Cojocani, Valea Barnii, Bârleşti, Mogoş, Valea Albă, Ciuculeşti, Bucium, Izbita, Coleşeni, Bucium Sat și Cerbu. Drumul trece prin cătune, pe lângă case tradiționale și oferă peisaj superb, comparat cu peisajul elvețian.

Traseul este ideal pentru cicliști și motocicliști

Pe lângă frumusețea naturală, traseul este ideal pentru cicliști și motocicliști, mai ales că drumul modernizat oferă acces facil spre DN1 și autostrada A10. Printre cei care au descoperit farmecul Transapusenei se numără și Tavi, un turist din Cluj, care a pornit la drum cu gândul să ajungă în poiana cu narcise: „Am tot auzit de Transapuseana, că s-a făcut drumul, că e bun, peisaje pitorești, și am zis să vin să explorez zona pentru că nu am mai fost. Peisajele sunt de poveste”, a spus el pentru „Știrileprotv.ro”. Bogdan, un alt turist încântat, a mărturisit pentru „Libertatea.ro”: „Este printre cele mai frumoase drumuri pe care am fost în România, poate chiar cel mai fain”.

Zona a devenit, de asemenea, un magnet pentru cei care vor să își petreacă vacanțele. În comuna Râmeț funcționează deja cinci pensiuni sau cabane turistice. Aici se mai păstrează încă locuințe arhaice din lemn, acoperite cu paie.

Mănăstiri vechi de secole și oaze de liniște

Pentru cei în căutare de liniște spirituală, în zonă sunt patru mănăstiri cunoscute: Mănăstirea Râmeț, cu hramul „Sfinților Apostoli Petru și Pavel”, biserica veche a mănăstirii datând din secolul al XIV-lea, Schitul „Izvorul Sfântului Ghelasie” de la Hopagi, Mănăstirea „Sfântul Nectarie”, Mănăstirea de monahi și Mănăstirea „Sfântul Spiridon”, mănăstirea de maici, la Ponor.

 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
par vopsit vopsea istock jpg
Tiroliana jpg
Belgrad, foto Shutterstock jpg
Țări care profită de pe urma supraturismului pentru a atrage câți mai mulți vizitatori internaționali Colaj DMS
corporatisti birou   foto Pixabay jpg
salariu pe vas jpg
2 cum sa alegi un pepene verde jpg jpeg
test jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net