Turiștii vor avea 23 de hectare în plus de plajă din această vară. „S-au construit 7 diguri”

Ultima actualizare:

Din vara 2024, turiștii care vor ajunge pe Litoralul Românesc vor beneficia de 23 de hectare în plus de plajă. Autoritățile au decis extinderea plajei din Eforie, o stațiune care a câștigat multă popularitate în ultmii ani. „Discutăm de o plajă care în anii trecuţi nici măcar nu a existat”, a spus ministrul Mediului.

Eforie Nord jpg

Beneficiile extinderii plajei de la Eforie

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, miercuri, că la Eforie vor fi date în folosinţă aproximativ 23 hectare de plajă, în urma lucrărilor efectuate în cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere şi extindere a plajelor din sudul litoralului românesc.

Potrivit lui Fechet, extinderea plajelor nu aduce doar beneficii de mediu, ci şi un mare beneficiu pentru activitatea economică şi turistică a judeţului Constanţa.

„Discutăm de o plajă care în anii trecuţi nici măcar nu a existat. Marea ajungea aproape până în dig, iar astăzi putem spune că aproximativ 23 de hectare de plajă vor fi date în folosinţă. Asta va însemna, fără îndoială, nu doar beneficii de mediu, dar şi un mare beneficiu pentru activitatea economică şi turistică a judeţului Constanţa şi a localităţii Eforie", a declarat ministrul Mediului.

El a spus că vizitează şi lucrările de refacere a plajei de la Agigea, unde sunt recepţionate, parţial, încă 1,3 hectare, "lucrurile avansând aşa cum trebuie".

S-au construit 7 diguri

Reprezentantul firmei Van Oord care a realizat lucrările de la Eforie, Marius Stamat, a declarat că lotul are lungimea totală de 5,7 kilometri, s-au construit şapte diguri, folosindu-se 1,4 milioane tone de piatră şi 3 milioane metri cubi de nisip, lucrările de înnisipare rezistând timp de 50 de ani.

Pe de altă parte, ministrul Mediului a declarat că vor fi căutate soluţii legale pentru ca operatorii economici să poate închiria sectoare de plajă nu pentru doi ani, ca în prezent, ci pentru cel puţin 10 ani, ceea ce va putea duce la o stabilitate şi predictibilitate în desfăşurarea activităţii, dar şi la scăderea preţurilor serviciilor oferite turiştilor.

Potrivit lui Fechet, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu reprezentanţi ai organizaţiilor pentru managementul destinaţiei de pe litoral, a reieşit că soluţia închirierii plajelor pe o perioadă scurtă de timp ca în anii anteriori, când autorităţile erau "interesate mai curând de cum să obţină mai mulţi bani din contractele de închiriere" nu este "mereu cea mai fericită", sumele respective de bani fiind recuperate de agenţii economici de la turişti.

Fechet a spus că începând de mâine va fi constituit un grup de lucru pentru găsirea soluţiilor menţionate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net