Un combinat important din țară va concedia peste 80 de angajați. Ce se va întâmpla cu oamenii care rămân fără loc de muncă

Săptămâna viitoare vine cu vești proaste pentru nenumărați angajați din țara noastră. Nu mai puțin de 80 dintre cei 186 de angajați de la combinatul de alumină Alum SA, din județul Tulcea, urmează să își piardă locul de muncă, de luni. Anunțul a fost făcut chiar de către prefectul județului.

Peste 80 de angajați vor fi concediați / foto: Pixabay
Peste 80 de angajați vor fi concediați / foto: Pixabay

Vești proaste pentru angajații de la combinatul de alumină Alum SA, din județul Tulcea. Potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, începând de luni, peste 80 dintre cei 186 de angajați ai combinatului urmează să rămână fără loc de muncă. Timur Memet, prefectul județului Tulcea, a făcut acest anunț.

De asemenea, Cristian Denuşi, director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), a declarat că acest val de disponibilizări este cel de-al patrulea, începând din august 2022. Pe 9 aprilie urmează să înceapă serviciile de preconcediere.

„Urmează ca pe data de 9 aprilie să ne prezentăm la sediul Alum. Pentru cele 83 de persoane vom vedea la final câte vor veni la noi, dacă nu vor găsi un loc de muncă în altă parte. Noi vom începe măsurile de preconcediere, vom merge la ei, vom discuta, le vom oferi locuri de muncă vacante, pentru a nu pierde timpul.

Practic, în cazul în care nu-şi găsesc un loc de muncă imediat, vor veni în evidenţa noastră şi vom încerca să-i recalificăm”, a declarat, conform sursei citate, Crisitan Denuși.

Concedieri la Alum SA

Pentru cei care își vor pierde locul de muncă în urma acestui nou val de disponibilizări ar putea exista și o veste bună. Mai precis, Cristian Denuși a menționat faptul că șantierul naval Vard Tulcea SA ar fi interesat de preluarea muncitorilor concediați. Aceșt șantier este și cel mai mare angajator privat din județul Tulcea.

Numărul angajaților de la Alum SA a scăzut dramatic, în ultimii ani. La începutul lui 2022, aici lucrau nu mai puțin de 780 de angajați. De atunci, combinatul ce face parte din grupul Vimetco, deținut de Vitali Matsitski, a continuat să piardă angajați.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net