Un copil de trei ani a fost atacat de un roi de albine şi înţepat de zeci de ori. Medicii spun că trăieşte doar printr-un miracol

Au fost clipe de coșmar pentru un copil de trei ani, care a fost atacat de un roi de albine. Micuțul a fost înțepat de peste 70 de ori în timp ce se juca în curtea bunicilor din Botoșani. Din fericire, copilul nu a intrat în șoc anafilactic.

Un adevărat miracol pentru un copil înțepat de zeci de albine
Un adevărat miracol pentru un copil înțepat de zeci de albine

Băiatul avea 70 de înțepături 

Băiatul, în vârstă de trei ani, era în vizită la bunicii săi. Se juca în curte, într-o zonă aparent sigură. Stupii familiei erau la cel puţin 50 de metri distanţă. Nimeni n-a bănuit pericolul care urma. Dintr-o dată, copilul a început să ţipe, scrie Observatornews.ro.

 „Atât de repede își transmit una alteia informaţiile, încât în câteva fracţiuni de secundă, ele sunt acolo unde sunt direcţionate", a declarat un apicultor. Copilul era înconjurat de roiul de albine. Părinţii au reuşit cu greu să-l scoată din mijlocul insectelor agresive. Speriaţi, oamenii l-au dus imediat pe micuţ la spital. Doctorii au numărat peste 70 de înţepături pe trupul micuţului.

Albinele devin agresive pe timp de caniculă

„Din fericire, a avut o evoluţie favorabilă. Nu a făcut şoc anafilactic", a declarat purtătorul de cuvânt de la Spitalul Județean Botoșani. Specialiştii au avertizat că pe timp de caniculă, albinele devin foarte agresive. 

Albina atacă doar în momentul în care se simte în pericol. E suficient ca una să atace, iar celelalte vin în ajutorul ei. Sunt atrase de culorile închise. La parfum, la alcool, ţigară şi transpiraţie. Mişcări bruşte, copii care ţipă, aleargă", a declarat un apicultor. 

O înțepătură de albină poate să fie letală

Pentru mulți oameni, o înțepătură de albină poate însemna inflamaţie, roşeaţă a pielii şi senzaţia de mâncărime, fără complicaţii. Pentru cine este alergic, înțepătura poate să fie letală. La câteva minute după înţepătură, apare şocul anafilactic. O reacţie alergică severă aduce criză de astm, palpitaţii, ameţeli, pierderea cunoştinţei şi chiar moartea.

Pacienţii care se cunosc cu alergii, cu patologii cronice, trebuie să se prezinte la medicul de specialitate. Există medicaţie pe care noi o administrăm aici şi nu poate să fie în farmacia casnică, nu există un tratament de urgenţă pe care pacientul îl poate administra la domiciliu şi să fie sigur", a declarat șeful UPU SMURD Botoșani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net