Un individ înțeapă pietonii din București cu un cuțit! Care sunt semnalmentele

Ultima actualizare:

Este alertă în București, după ce două persoane au fost înțepate, pe stradă, de un individ dubios, miercuri seara, 17 august.

Individul se deplasează cu o trotinetă. Foto generic.
Individul se deplasează cu o trotinetă. Foto generic.

Poliția îl caută pe acesta, prin toată Capitala, faptul că se deplasează pe o trotinetă acordându-i mobilitate sporită printre pietonii expuși riscurilor. Din primele informații, acesta ar utiliza un cuțit pentru a-și înțepa victimele, dar ar putea fi vorba și despre un ac.

Atacurile au avut loc miercuri seara

La data de 17 august a.c., în jurul orei 21:25, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 1 au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că o tânără, ar fi fost zgâriată cu un obiect tăietor-înţepător de către un bărbat, care se afla în deplasare pe o trotinetă, pe o stradă din Sectorul 1”, se arată într-un comunicat al autorităţilor, preluat de Adevărul.

Nu a trecut mult, și o nouă reclamație a vizat același tip de incident, comis tot de un bărbat care se deplasa cu ajutorul unei trotinete. de această dată, în altă parte a Bucureștiului, în Centrul Vechi. Cel mai probabil, a fost vorba despre același agresor.

Aproximativ 10 minute trecuseră de laprimul apel, când agenții Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi au fost sesizaţi de o altă femeie, despre faptul că a fost lovită cu un obiect tăietor-înţepător de către un bărbat, care se afla în deplasare pe o trotinetă, pe o stradă din Sectorul 3.

Citește și: Țiriac jr. vânează escroci! Dă o casă pentru prinderea hoților: „Scam de 5 milioane de euro”

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul structurilor menţionate, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, care au demarat verificările.

Una dintre cele două persoane vătămate a fost preluată şi transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Nu este un caz singular, înțepatul pietonilor fiind o practică foarte periculoasă, apărută în anii 90. La un moment dat, Poliția investiga dispariția unui lot de materiale medicale utilizate la un institut de boli virale, pe traseul spre incinerator.

Ce trebuie să faceți, urgent, dacă deveniți victima unui asemenea individ

La câteva săptămâni, călătorii din transportul în comun erau terorizați de tâlhari care, sub amenințarea unei seringi cu ac, erau deposedați de bunuri sau bani.

Agresorii spuneau că acele provin din lotul dispărut și susțineau că ar proveni de la pacienți infectați cu HIV sau cu hepatită. Bineînțeles, era foarte posibil să fi fost o idee speculată, însă victimele nu stăteau prea mult pe gânduri și se supuneau, de frică.

Acela a fost debutul unui fenomen îngrijorător și periculos. Presa a mai relatat despre un individ infectat cu HIV care a înțepat sau a picurat sânge în băuturile clienților unui club sau despre bărbatul cu probleme psihice care înțepa cu un ac femeile care circulau pe linia tramvaului 41, din București.

Dacă sunteți în situația de a deveni victima unui asemenea individ, trebuie să alertați cât mai repede Poliția, prin numărul unic de urgență 112, apoi să vă prezentați cât mai rapid la un spital sau la o secție de boli infecțioase.

Citește și: Nu e banc! Un giurgiuvean a vrut să fure 1 milion de euro și s-a ales cu 4 beri

În cazul în care acul folosit la înțepat ar putea fi infectat cu HIV sau hepatită, pentru a evita contactarea unui virus, se poate administra, doar în unitățile medicale, tratament profilactic, eficient dacă este acordat într-un timp cât mai rapid.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net