Un interlop din Cluj, lăsat liber după ce a fost prins de 11 ori fără permis. A 12-a oară a omorât un om. Reacția polițiștilor

Doar în România este posibil așa ceva. Se pare că, un interlop din Cluj a fost prins de 11 ori de către oamenii legii conducând fără permis, cu o viteză mare și fără să respecte vreo regulă de circulație. Cu toate acestea, polițiștii au considerat că poate fi lăsat liber.

Un interlop a fost prins de 11 ori conducând fără permis și lăsat liber. Foto: Click.
Un interlop a fost prins de 11 ori conducând fără permis și lăsat liber. Foto: Click.

Din păcate, câteva luni mai târziu, pe 23 mai, acesta a fost implicat într-un accident teribil, în care o persoană și-a pierdut viața. Interlopul a fugit de la locul accidentului, însă a fost găsit de oamenii legii. Acesta este cercetat, în acest moment pentru conducere fără permis, părăsirea locului accidentului, dar și pentru ucidere din culpă.

„Este prins de 11 ori conducând fără permis și este lăsat liber? Inadmisibil!”

Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere crede că polițiștii și-au făcut treaba și dă vina pe procurori și judecători pentru cele întâmplate. „Au fost deschise dosare penale, iar omul a și fost reținut cel puțin o dată. Problema este la procurori și judecători, cred eu. Nu este normal ce se întâmplă. Este prins de 11 ori conducând fără permis și este lăsat liber? Inadmisibil! Mai ales că, neutilizată cum trebuie, mașina este asimilată unei arme! Și nu cred că e vorba de vreo intervenție a cuiva în favoarea interlopului. Mai repede înclin să cred că respectivii oficiali se tem la propriu de acest individ”, a explicat Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere.

Ce spun avocații

Avocatul Adrian Cuculis a spus că, din punctul său de vedere se discută despre o complicitate infracțională a procurorului de caz. „Având în vedere cazierul extrem de bogat al acestui personaj, și anume 12 fapte de conducere fără permis, iar la ultima ispravă se ajunge chiar la decesul unei persoane, din punctul meu de vedere discutăm despre o gravă neglijență sau mai bine spus despre o complicitate infracțională a procurorilor sau procurorului de caz care ar fi avut posibilitatea ca pe baza unui control judiciar sau a unui referat de arestare preventivă să-l extragă pe acesta din societate”, a mai spus avocatul, citat de Adevărul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net